Mainos
2K unohtaa simuilut painista ja siirtyy suoraan arcadeiloitteluun. Onko WWE 2K Battlegrounds juuri se adrenaliiniruisku, jota itseään toistava WWE-pelisarja tarvitsee pelastuakseen?

2K Games on tehnyt WWE-pelejä vuodesta 2013 alkaen. Tätä ennen vuodesta 2000 THQ teki WWF- ja WWE-aiheiset pelit. 2K:n WWE:t ovat tähän mennessä olleet pitkälti löyhästi sanoen vapaapainisimulaatiopelejä, joita yleensä on leimannut kankea ohjaus, kankea pelimekaniikka ja hieman kököt grafiikat. Monet 2K:n vapaapainipeleistä ovat olleet melkein onnistuneita, mutta kaikissa on yleensä ollut jotain, mikä on varovaisesti asettanut hernettä pelaajan nenään.

WWE on amerikkalainen show-vapaapainiin keskittyvä liiga, jossa toinen toistaan elämää suuremmat tähdet mättävät toisia turpaan ja matsien välillä suoltavat suustaan loukkauksia. WWE:tä leimaa vahva show-henkisyys ja hahmoilla ja liigakaudella on yleensä omat melko eeppiset saippuaoopperatarinansa. Mukana on ollut mm. kuolleista heräämistä, selkäänpuukotuksia, pomojen hyppäämistä kehään, jne. Itse ottelut ovat kovaa show’ta, mutta painiliikket aiheuttavat vuosittain WWE-tähdille koviakin onnettomuuksia.

Mainos

WWE:stä on lähtöisin myös moni nykyään enemmän elokuvapuolella vaikuttava henkilö, kuten John Cena, Dwayne ”The Rock” Johnson ja ”Stone Cold” Steve Austin. Näistä edellämainituista The Rock on edelleen kovassa nosteessa.

WWE 2K Battlegrounds vie 2K:n WWE pelityylin enemmän sarjakuvamaisen arcaden puolelle, jättäen kankeahkon simulaattorihistoriansa taakseen. Mukana toki on edelleen simusta tuttuja semisyvyyksiä, mutta pääpaino on enemmän överillä hauskanpidolla. Onnistuuko WWE 2K Battlegrounds olemaan se WWE-peli, joka kääntää 2K:n WWE- pelien kelkan mäenlaskusta hitaaseen hiihtohissiin?

Lyönk mää vai potkink mää?

WWE 2K Battlegrounds iskee kehään 2-4 painijaa, ja pelimoodista riippuen pitää joko selvitä viimeisenä pystyssä olevana, tai päästä aiemmin ulos kehästä. Vastustajaa paukutellaan turpaan eri keinoin niin kauan kunnes toinen väsähtää ja sitten on tarkoitus pistää toinen maihin ja pitää siellä.

Arcademainen pelityyli vie enemmän hauskan puolelle, mutta hitauden ja lievän kankeuden johdosta iskee tappelupelien vauhtiin tottuneille kapuloita rattaisiin.

Battlegroundsin toivoisi olevan hieman nopeatempoisempi, mutta suuri osa ajasta tuntuu menevään vastustajan kanssa kehää kiertäen. Liikkeet ovat näyttäviä, ja vedetty komeasti överiksi.

Harmillisesti eri hahmoluokkia on vain viisi, ja täten ei juurikaan ole väliä millä kymmenistä hahmoista pelaa, vaan enemmän sillä, mikä hahmoluokkaa kyseinen hahmo edustaa.

Sit tää löis, ja se niinku väistäis

Battlegrounds unohtaa realismin grafiikassaan ja iskee figuurimaista super-deformed-osastoa painijoihinsa. Pelihahmot muistuttavat ihan hauskalla tavalla lasten leluja ja tämä ilme sopii pelin arcademaisempaan otteeseen.

Äänet ovat peruskauraa, joissa ei mitään ikimuistoista. Sisääntulomusiikit jaksavat viihdyttää pari kertaa, sitten alkaa kyllästyttää pitkät sisääntuloanimaatiot. Onneksi animaatiot voi halutessaan skipata.

Mun kukkarossa on enää Matti jäljellä, Teppo meni jo

2K:n pelejä vaivaa usein mikromaksujen syöpä ja sama on pesiytynyt tähän arcadeiloitteluunkin. Hahmoja on toki kymmeniä mistä valita, sekä myöhemmin saapuu vielä kymmeniä lisää. Näistä on vain kourallinen aluksi pelattavissa, ja todennäköisesti pelaajien suosikkihahmot ovat siellä avattavien joukossa. Peliä pelaamalla voi ansaita pelivaluuttaa, jolla hahmopakkauksiin pakatut pelihahmot voi lunastaa, mutta tällöin puhutaan kymmenien tuntien itseään toistavasta grindista, jos kaikki hahmot aikoo avata. Oikealla riihikuivalla hahmoja saa toki ostettua myös, minkä varaan tässäkin mikromaksuhelvetissä on selkeästi nojattu.

Mukana on toki hahmoeditori, jolla voi luoda pelihahmonsa. Tietysti suuri osa kosmeettisista asioista on pelivaluutalla tai riihikuivalla olevan maksumuurin takana.

Erilaisia pelimuotoja on kourallinen, ja näistä hauskin on toki tag-team paini kaverin kanssa. Yksinpelissä meno toistaa niin nopeasti itseään ettei Battlegroundsia jaksa muutamaa matsia pidempään jatkaa kerrallaan.

Hyppäänk mää kehään?

WWE 2K Battlegrounds on tehty WWE:n faneille, jos sellaisia Suomesta edes löytyy. Tappelupelifanien kannattaa kääntää katseensa muualle, sillä WWE 2K Battlegrounds on liian hidas ja itseääntoistava pidemmän päälle nautiskeltuna.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
WWE 2K Battlegrounds
45 %
Edellinen artikkeliPlayStation 5:n käyttöliittymästä vuodettiin video Redditiin
Seuraava artikkeliEnsitestit osoittavat: PlayStation 5 on yllättävän hiljainen konsoli
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
wwe-2k-battlegrounds-arvosteluIhan hauskaa pelattavaa sen pari kertaa, sitten peli toistaa itseään ja lompakkoon palaa reikä. Harmi.