Mainos
Xbox ja Bethesda ovat juuri julkistaneet yhteisen Developer_Direct -verkkotilaisuuden, joka pidetään keskiviikkona 25. tammikuuta klo 22.00 Suomen aikaa Youtubessa.

Tilaisuudessa fanit saavat ennakkokatsauksen Xboxille, PC:lle ja Game Passille tulevista uusista peleistä, kuten Forza Motorsportista, Minecraft Legendsistä, Redfallista ja The Elder Scrolls Onlinen seuraavan luvun julkistuksesta.

Pelejä esittelevät kehittäjät ja studiot itse, mukaan lukien Arkane Austin, Mojang Studios, Turn 10 Studios, ja ZeniMax Online Studios.

Mainos

Developer_Direct keskittyy pelien tärkeimpiin ominaisuuksiin, extended gameplay -näytöksiin ja viimeisimpiin uutisiin liittyen Xboxin tulevina kuukausina julkaistaviin peleihin.

Pian Developer_Direct -tilaisuuden jälkeen pidetään myös erillinen Zenimax Online Studiosin järjestämä ESO Chapter Reveal Event, joka tarjoaa yksityiskohtaisempaa tietoa Elder Scrolls Onlinen faneille.

Bethesda Game Studiosin seuraava peli Starfield vaatii osakseen syvempää perehtymistä, joten sille järjestetään myöhemmin oma tilaisuutensa.

Livetapahtuma tulee tarpeeseen

Huolimatta siitä, että Xbox on käyttänyt paljon enemmän rahaa kehittäjien ostamiseen viime vuosina, se hävisi PlayStationille ja Nintendolle vuonna 2022 varsinaisten pelien osalta, koska ensimmäisen osapuolen vauhti ei ole riittänyt – ei vain välittömien julkaisujen, vaan myös suunnitelmien puuttuessa. Xboxin alkuperäisten pelien puutetta on pahentanut hajanainen viestintä siitä, mitä Xboxin omistajat voivat odottaa.

Vuoden lopun julkistusruuhka paljasti erityisen raa’an kuilun, sillä Xbox oli käytännössä poissa The Game Awards -gaalassa, joka on joulusesongin suurin pelihype-myrsky. On siis sekä rohkaisevaa että yllätyksetöntä, että Xbox seuraa PlayStationia ja jäljittelee Nintendoa käynnistämällä oman Direct-esittelynsä.

Tapahtuman isäntänä toimii Bethesda, joka on toistaiseksi suurin niistä pelistudioista, jotka Microsoft on ahminut. Toistaiseksi se kuulostaa hyvin samankaltaiselta kuin Nintendon keskittyneemmät Directit ja PlayStationin naposteltavammat State of Play -esitykset.

Tämä tuntuu juuri siltä, mitä Xbox tarvitsee saadakseen energiaa takaisin.

Mainos