Mainos
Xbox Game Passin kasvu konsoleilla on hidastumassa, kertoo Microsoftin pelijohtaja Phil Spencer.

WSJ Tech Livessä puhunut Spencer sanoi, että vaikka yhtiö näkee Game Passin PC-version kasvavan uskomattomasti, konsolipuolella kasvu alkaa hidastua.

– Olen nähnyt kasvun hidastuvan, lähinnä siksi, että jossain vaiheessa konsoleilla on saavutettu kaikki ne pelaajat, jotka haluavat tilata palvelun, hän sanoi.

Mainos

Tammikuussa 2022 Game Passilla oli Microsoftin mukaan yli 25 miljoonaa tilaajaa.

Haastattelussa Spencer väitti, että Xbox Game Passin osuus sen kokonaistuloista on ”10-15 prosenttia” ja että palvelu on yhtiölle kannattava.

Sekä Microsoft että PlayStation ovat aiemmin sanoneet, etteivät ne usko, että tilausmaksuista tulee koskaan hallitseva malli videopeleissä.

Vaikka Game Passin konsoliosuus saattaa olla hidastumassa, Microsoft raportoi tällä viikolla tilauspalvelun huomattavasta vauhdista PC:llä.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella totesi tiistaina verkkopuhelun aikana, että Game Passin käytön kasvu ”kaikilla alustoilla johtuu konsolien vahvuudesta”.

– PC Game Pass -tilaukset kasvoivat 159 prosenttia edellisvuodesta, ja pilvipelaamisen myötä muutamme sitä, miten pelejä jaetaan, pelataan ja katsotaan. Tähän mennessä yli 20 miljoonaa ihmistä on käyttänyt palvelua pelien suoratoistoon, Nadella vakuutti.

Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että palvelu tuotti noin 2,9 miljardin dollarin liikevaihdon pelkästään konsoleilla vuonna 2021.

Kuten Tweaktown huomasi, Brasilian taloudellisen puolustuksen hallintoneuvoston (CADE) pitkä raportti Microsoftin Activision Blizzardin ostoehdotuksesta sisälsi pienen taulukon, joka paljasti tiedot.

CADE:n mukaan taulukon – jonka lähteenä on Microsoft itse – mukaan Xbox-yhtiö sai maailmanlaajuisesti 2,9 miljardin dollarin tulot konsolien pelien tilauspalveluista eli Xbox Game Passista.

Samassa puheessa WSJ Tech Livessä Xbox-pomo vihjasi, että Xbox-konsolit, pelit ja tilaukset saattavat tulevaisuudessa kallistua.

Mainos