Mainos
Microsoft on nimittänyt entisen Turn 10 -pomon Alan Hartmanin uudeksi Xbox Game Studiosin johtajaksi.

Alan Hartman, joka tuli Forza Motorsport -kehittäjäksi jo vuonna 2005, työskenteli viimeiset kaksi vuotta Forzan ja Fablen varajohtajana.

– Olen innoissani voidessani edustaa tällaista pelintekijöiden eliittijoukkoa uudessa tehtävässäni Xbox Game Studiosin johdossa!, hän kirjoitti LinkedInissä.

Mainos

Hartmanin ylennys on jatkoa useille hiljattain ilmoitetuille Xboxin johtomuutoksille.

Hän ottaa vastaan Matt Bootyn aiemmin hoitaman roolin, joka on ylennetty pelisisällöstä ja -studioista vastaavaksi johtajaksi, johon kuuluu myös ZeniMaxin ja Bethesdan työn valvonta.

Myös Sarah Bond ylennettiin Xboxin varatoimitusjohtajasta Xboxin presidentiksi. Uudessa tehtävässään hän on ottanut vastuulleen divisioonan laitteisto- ja ohjelmistoalustojen johtamisen.

Johtajavaihdokset osuvat samaan aikaan, kun Microsoft saa vihdoin päätökseen Activision Blizzardin 69 miljoonan dollarin yritysoston.

Aiemmin tällä viikolla Xbox ilmoitti monivuotisesta sopimuksesta Inworldin kanssa tekoälydialogi- ja kerrontatyökalujen rakentamisesta mittakaavassa.

Haiyan Zhang, Xboxin pelien tekoälystä vastaava johtaja, sanoi, että kumppanuuden tavoitteena on luoda uusia huippuluokan työkaluja kaikenkokoisille monialustakehittäjille.

Mainos