Mainos
Microsoft on kertonut yksityiskohtaisesti Xboxin helmikuun päivityksestä, joka julkaistaan tänään.

Päivitystä tähdittävät uudet energiansäästöominaisuudet, jotka tulivat ensimmäisen kerran Xbox Insiderien saataville viime kuussa.

Microsoftin mukaan nämä tekevät Xboxista ”ensimmäisen konsolin, joka tarjoaa hiilitietoisia pelilatauksia ja -päivityksiä”.

Mainos

Järjestelmäpäivityksen jälkeen Xbox-konsolit siirtyvät automaattisesti Shutdown (energiansäästö) -virtavaihtoehtoon, joka Microsoftin mukaan vähentää virrankulutusta jopa 20-kertaisesti konsolien ollessa pois päältä verrattuna lepotilaan.

Xbox yrittää tämän jälkeen ajoittaa konsolipäivitykset ajankohtiin, jolloin suurempi osa sähköstä tulee sähköverkon vähemmän hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista lähteistä.

– Tämä vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja hiilidioksidipäästöistä ja voi mahdollisesti säästää rahaa, Microsoft tiedotti Xbox Wire -julkaisussa.

Järjestelmäpäivitys mahdollistaa myös sen, että pelaajat voivat piilottaa pelitaiteen valitessaan laatat Xboxin aloitusnäytöltä.

Sen sijaan, että kodin tausta vaihtuisi joka kerta, kun pelaajat siirtyvät valitsemaan pelilaattaa, tausta pysyy pelaajan valitsemana yhtenäisenä värinä.

Microsoft kertoi, että se on tehnyt yhteistyötä Googlen kanssa, jotta pelaajat voivat käyttää Google Home -sovellusta Xbox-konsolien kosketuskaukosäätimenä.

Kun pelaajat ovat lisänneet Xboxinsa Google Home -sovellukseen, he voivat kytkeä konsolinsa päälle ja pois päältä, navigoida näytöllä, ohjata median toistoa, tallentaa peliklippejä ja muuta etänä.

Micosoft on oikealla asialla säästötoimissaan. Meneillään oleva ilmastonmuutos aiheuttaa vakavia ympäristö- ja talousongelmia, kuten luonnonkatastrofeja, ruokaturvan heikkenemistä, terveysriskejä ja ekosysteemien heikentymistä. Maapallo itsessään pystyy kyllä reagoimaan ilmakehässä tapahtuviin muutoksiin ja planeettana pysyy olemassa, mutta ihmiskunta ajautuu vääjämättä ahtaalle, mikäli yhtiöt eivät reagoi hiilidioksiidipäästöihin.

Mainos