Mainos
Xbox-pomo Phil Spencer on toistanut, että Call of Duty -pelaajat saavat täydellisen sisällön ja ominaisuuksien yhdenmukaisuuden kaikilla alustoilla, jos Microsoft ostaa pelisarjan.

Phil Spenceriltä kysyttiin hiljattain Xbox On -haastattelussa, aikooko Microsoft tarjota Xbox-pelaajille yksinoikeussisältöä, jos sääntelyviranomaiset hyväksyvät sen Call of Duty -julkaisija Activision Blizzardin 69 miljardin dollarin yritysoston.

– Kun sanomme, että se on saatavilla kaikkialla tai ei ole yksinoikeus, haluamme tehdä ehdottomasti parhaan mahdollisen version Call of Dutysta kaikille pelaajille millä tahansa alustalla. Istun täällä tänään ja minulla on mukanani hieno peli, joka on ilmestynyt parin viime viikon aikana, Tylypahkan perintö. Ja kyllä, siinä on tehtävä, joka on saatavilla PlayStationilla, se ei ole saatavilla Xboxilla osana sitä, ja tiedän, että tämä on osa teollisuutta, Spencer aloitti.

Mainos

– Se ei ole myöskään se yritysvehkeily, jota yritämme pelata täällä. Kyse ei ole aseen skinistä. Kyse ei ole tietynlaisesta pelitilasta. Sama versio pelistä on saatavilla kaikilla alustoilla, ja sitä me oikeastaan teemme nykyäänkin. Jos esimerkiksi olet Minecraft-pelaaja PlayStationilla, en usko, että tunnet, että sinulla on Minecraftin huonompi versio tai Minecraft Dungeons tai Legends, joka on tulossa ulos, kun se ilmestyy. Haluamme varmistaa, että nämä pelaajat kokevat saavansa loistavan kokemuksen sillä alustalla, jonka he valitsevat, Spencer summaa.

Sääntelyviranomaiset ovat ilmaisseet huolensa siitä, että yrityskauppa voisi heikentää merkittävästi PlayStationin kilpailukykyä, koska Microsoft saisi sen myötä haltuunsa Call of Duty -sarjan, jota Sony on kutsunut ”korvaamattomaksi”.

Näiden huolenaiheiden poistamiseksi Microsoft kertoi hiljattain, että se on tarjonnut Sonylle 10-vuotista, oikeudellisesti täytäntöönpanokelpoista sopimusta, jonka mukaan jokainen uusi Call of Duty -peli on saatavilla PlayStationilla samana päivänä, kun se ilmestyy Xboxille.

Vaikka Sony on toistaiseksi kieltäytynyt hyväksymästä tarjousta, Microsoftin pääjohtaja Brad Smith sanoi äskettäin, että hän on edelleen toiveikas sopimuksen tekemisestä PlayStationin kanssa.

Viime viikolla Microsoft ilmoitti allekirjoittaneensa sitovan 10-vuotisen juridisen sopimuksen Call of Dutyn tuomisesta Nintendon alustoille, mikäli Activision Blizzardin sopimus hyväksytään.

Mainos