Mainos
Markkinoille on ilmestynyt uusi 1 Tt:n Western Digital -laajennuskortti Xbox Series -konsoleille, ja se on paljon halvempi kuin kilpailijansa.

WD_BLACK C50 Expansion Card for Xbox -laajennuskortti Xboxille ilmestyi viikonloppuna Yhdysvalloissa Best Buyn verkkosivuille, mutta se ei ole tällä hetkellä ostettavissa. Tuote laajentaisi Xbox-sarjan konsolin tallennustilaa 1TB:llä.

Kun Xbox-sarjan konsolit tulivat markkinoille vuonna 2020, ne toivat mukanaan oman muistikorttijärjestelmän, jolla koneiden tallennustilaa voitiin laajentaa.

Mainos

Lanseerauksen yhteydessä tarjolla oli Seagaten valmistama 1TB:n, 2TB:n ja 512GB:n kortti. Tämä uusi kortti näyttää maksavan pelaajille 179,99 dollaria. Se on huomattavasti halvempi kuin Microsoftin 1TB:n tarjonta, joka maksaa keskimäärin 220 dollaria, vaikka sitä onkin harvoin varastossa.

Molemmat Series-sarjan konsolit tarjoavat muita muistin laajennusmahdollisuuksia tai mahdollisuuden tallentaa pelejä kolmannen osapuolen kiintolevyille, mutta laajennuskorttijärjestelmästä tekee ainutlaatuisen se, että se on täysin yhteensopiva Xboxin Quick Resume -ominaisuuden kanssa.

Tämä tarkoittaa, että vaikka pelejä voi tallentaa tavallisille USB-asemille, ne on kopioitava järjestelmän sisäiseen muistiin tai johonkin näistä laajennuskorteista, jotta Xbox-sarjan pelejä voi pelata. Vanhempia nimikkeitä voi ajaa natiivisti kiintolevyltä.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että PlayStation 5:n tallennuslaajennuksessa käytetään yleisiä kiintolevyjä, joita useat valmistajat ovat valmistaneet.

Tämä tarkoittaa, että näiden laajennusten hinnat ovat yleensä alhaisemmat kuin Xboxin, mutta kiintolevyjen epäyhtenäinen suorituskyky tarkoittaa, että kuluttajan on tehtävä jonkin verran tutkimusta ennen ostamista, toisin kuin Microsoftin ”plug-and-play”-ratkaisussa.

Mainos