Mainos
Micorosft tietää, että se ei ole vahvoilla uusien eksklusiivipelien parissa. Sen sijaan Microsoft panostaa uuden Xbox-konsolinsa kanssa siihen, että pelaajan omistamat Xbox (ja Win10) -pelit olisivat heti käytettävissä myös uudella konsolilla.

Xbox Series X -konsoli ei siis vain näytä PC:ltä, vaan se myös toimii kuten PC. Vanhat Xbox One -pelit ja sitä vanhemmat näyttävät paremmilta ja pyörivät paremmin uudella koneella. Samoin tuhannet jo julkaistut Xbox-pelit ovat suoraan Xbox Series X -yhteensopivia.

Vanhoihin peleihin ohjataan HDR-tuki, mutta myös kuvanopeudessa on uutta potkua mm. 60p- ja 120p-sekuntinopeuden muodossa. 120 fps:n nopeuteen vaaditaan luonnollisesti tätä tukeva näyttö, joten se olohuoneen taulutelevisio ei välttämättä mahdollista 120:n fps:n pelaamista.

Mainos

Riittääkö tämä kuitenkaan? Ainakin suomalaiset janoavat jatkuvasti uutta pelattavaa, eikä vanhojen pelien graindaaminen ole pelkästään mielessä. Xbox Series X -konsolin todellisen menestyksen määrittelevätkin sen pelit. Tässä sen kilpailija PS5 on vahvoilla, sillä Sony onnistui PS4-aikakaudella erinomaisesti yksinoikeuspelikirjastollaan.

Mainos
Edellinen artikkeliNämä ovat kesäkuun ilmaiset PS Plus -pelit
Seuraava artikkeliSininen siili palaa valkokankaille – Sonic the Hedgehog 2 -elokuva tekeillä