Mainos
Xbox Wire julkaisi eilen Xbox Insider -jäsenille Xbox Series X/S -konsoleita koskevan automaattisen Carbon Aware -päivityksen.

Tämä kertaluontoinen päivitys konsolin virta-asetuksiin vähentää energiankulutusta konsolin ollessa pois päältä, eikä vaikuta konsolin suorituskykyyn, pelaamiseen tai automaattisten päivitysten ajamiseen.

Carbon Aware -asetus tekee Xboxiin käytöstä entistä energiatehokkaampaa ja vastuullisempaa, sillä toiminto kuluttaa sähköä jopa 20 kertaa vähemmän kuin aiempi Sleep-toiminto. Päivitys on osa Xboxin jatkuvaa vastuullisuustyötä ja tukee Microsoftin tavoitetta olla hiilineutraali, vesipositiivinen ja jätteetön vuoteen 2030 mennessä.

Mainos

Xbox Insider -jäsenet, jotka käyttävät oletuksena energiansäästötoimintoa ja joiden Xbox Series X/S -konsolit on asetettu ajamaan automaattiset päivitykset, saavat tämän päivityksen automaattisesti. Jokaista kahta Carbon Aware -toimintoon päivittyvää konsolia kohden säästämme yhtä istutettua ja 10 vuotta kasvanutta puuta vastaavan määrän hiilidioksidipäästöjä.

Microsoftin mukaan laskelma perustuu Xbox Series X/S ja Xbox One -konsolien keskimääräiseen energiansäästötilassa olevaan aikaan, joka on 20 tuntia päivässä. Laskelma vaihtelee konsolikohtaisesti.

Xbox on ensimmäinen pelikonsoli, joka mahdollistaa hiilitietoiset päivitykset ja pelien lataukset. Päivitys on toistaiseksi saatavilla vain Xbox Insider -jäsenille, mutta se tuodaan pian myös kaikkien muiden Xbox-käyttäjien saataville.

Xbox kannustaa kaikkia pelaajia tutustumaan heille saatavilla oleviin energiansäästöasetuksiin. Pelaajat, jotka eivät ole Xbox Insider -jäseniä ja haluavat optimoida energiansäästöasetuksiaan jo ennen automaattisen päivityksen saatavuutta, voivat muuttaa asetuksiaan seuraavasta valikosta: Settings > General > Power options.

Mainos