Mainos
Microsoft on tuonut Xbox-markkinoille uudet peruskuulokkeet, jotka kantavat Xboxin väriteemaa ja tuovat kaikki tarpeelliset ominaisuudet pelaajille kelpohintaan.

Xbox Stereo Headset -kuulokkeet ovat nimensäkin mukaan pelkistetyt stereokuulokeheadsetit, jotka toistavat laadukkaasti ääntä, tallentavat sitä mikrofonilla ja unohtavat kaiken muun krumeluurin.

Mainos

Hintaa kuulokkeilla on uuden pelin verran, eli jotain 50–70 euron väliltä, kaupasta riippuen.

Paketti mainostaa Xbox Stereo Headsetin yhteensopivuutta Xbox Series-, Xbox One- ja PC-laitteisiin, mutta todellisuudessa nämä toimivat 100-prosenttisesti myös PS5:llä.

Muotoilu

Muotoilultaan Xbox Stereo Headset -pelikuulokkeet ovat Xboxin muotokieltä mukailevat. Ne ovat kauttaaltaan tyylikkään mattamustat. Kuulokkeista lähtevä 3,5 mm johto on Xboxin vihreä. Oikeanpuoleista korvakuppia koristaa mattamustasta erottuva kiiltävä Xbox-logo ja korvakuppien sisällä nähdään korvan kokoisilla kirjaimilla L- ja R-kirjaimet, jokta ilmaisevat, miten päin kuulokkeet tulisi päähän sijoittaa.

Mikrofoni on jämäkkä ulkoinen lerssi, joka kietoutuu vasemman korvakupin ympärille tai erektoituu suun eteen kun halutaan puhaltaa mikkiin.

Korvakupit ja sanka ovat verhoiltu nahalla, joka on tyylikäs ja ääntä eristävä ratkaisu. Nahan heikkoutena on hikoilun lisääminen, mutta tästä pääsee vähällä pitämällä pelaamisessa taukoja.

Äänenvoimakkuussäädin on piilotettu hienosti oikeaan korvakuppiin, josta sitä säädetään pyörittämällä koko kuppia.

Tekninen laatu

Entäs sitten se tärkein, eli äänenlaatu? Xbox Stereo Headset yllättää edullisuudestaan huolimatta. Kuulokkeet ovat suorastaan todella hyvät. Bassoa toisteaan aivan alhaalta ylös saakka.

Kevyellä hintalapulla on kuitenkin hintansa, sillä joissain tapauksissa pahimmat beissit hieman särkevät ja keskiäänet kumisevat. Eivät kuitenkaan pahasti. Ilman vertailukuulokkeita tätä tuskin edes huomaisi.

Kaikenlainen surround-kaiuttelu loistaa poissaolollaan ja hyvä niin, sillä feikkisurroundit ovat yleensä vain mainospuhetta ja blaseboa. Feikkisurroundit saa kyllä näihinkin kuulokkeihin, jos vain lähdeaineisto sitä tukee. Esim. PC:llä olevat erilliset vahvistimet osaavat tuupata keinosurroundia mihin tahansa kuulokojeisiin – myös näihin.

Mikrofonin äänenlaatu

Mikki soundaa myös yllättävän hyvältä peitoten tyypillisimmät Logitechit, HyperX:t ja monet muut kilpailijansa. Ainut huono puoli mikrofonissa on, että se tallentaa herkästi myös kaikki muut ympäristön äänet. Ässät toistuvat kuitenkin ilman suhinoita ja ärrät rapisevat kivasti. Bassoakin tallentuu hieman omaan puheeseen, mikäli äänenmurros on jo saavutettu.

Kannattaako ostaa?

Xbox Stereo Headset jättää monia huippuominaisuuksia pois, mutta tarjoaa edullisessa hintaluokassa kaikki välttämättömimmät jutut, laadusta tinkimättä. Jos tarpeena on hyvät peruskuulokkeet, Xbox Stereo Headset on erinomainen valinta.

Mainos