Mainos
Microsoft on julkistanut Xboxin marraskuun päivityksen, joka julkaistaan tänään.

Päivityksessä on uusia Discord-ominaisuuksia, ja pelaajat voivat nyt liittyä äänikanaviin suoraan Xbox-konsoliltaan.

Tätä varten pelaajien on avattava opas, mentävä kohtaan Partyt ja keskustelut ja valittava sitten Discord. Sieltä he voivat selata käytettävissä olevia Discord-palvelimia ja valita äänikanavan, johon liittyä.

Mainos

Ennen liittymistä he näkevät esikatselun ystävistään, jotka ovat Discord-palvelimella ja äänikanavalla.

Microsoftin mukaan Discordin äänikeskustelun melunvaimennus on aktivoitu myös Xbox Series X/S:ssä, minkä pitäisi johtaa selkeämpään ääneen, kun yhteys muodostetaan uuden sukupolven konsoleiden kautta.

”Tämä ominaisuus estää taustaäänet, kuten koirien haukkumisen ja näppäimistöjen napsautuksen, samalla kun äänesi välittyy edelleen selkeästi. Jos haluat äänesi suodattamattomana, voit kytkeä sen pois päältä Discord-puhelun asetukset -osiossa.”

Useita kuukausia kestäneen testauksen jälkeen Microsoft teki Discordin äänikeskustelun kaikkien saataville Xbox-konsoleilla syyskuussa.

Marraskuun Xbox-päivitys tuo myös toivelistalahjat ja myynti-ilmoitukset. Ne tarjoavat ilmoituksia, kun pelaajat jakavat toivelistojaan muiden kanssa, sekä ilmoituksia, jotka vahvistavat, kun joku on saanut lahjan. Pelaajat saavat hälytyksiä myös silloin, kun heidän toivelistallaan olevia kohteita tulee myyntiin.

Microsoftin mukaan uusin päivitys esittelee uuden Captures-sovelluksen, joka tarjoaa ”parannettuja katselu-, hallinta- ja muokkausominaisuuksia”. Näitä ovat muun muassa suurempi bittinopeus 720p- ja 1080p-leikkeiden toistoon Xbox Series X/S:llä sekä mahdollisuus kopioida pelileikkeitä ja kuvakaappauksia suoraan ulkoiselle asemalle.

PS5:llä on myös Discord-rajapinta, mutta sovellusta ei voi käyttää chattaamiseen oikeasti.

Mainos