Mainos
Tehokas Taiwanilainen komponenttipaja Adata jyllää enemmänkin muistipalikoiden ja mobiilituotteiden saralla. Myös pelaamiseen, XPG-merkin alla komeilevaa materiaa on saatavilla, ja tällä kertaa testikabinetissa arvionsa saavatkin XPG Primer RGB -pelihiiri sekä Battleground XL Prime -hiirimatto. Ensin kuohitaan hiiri ja sitten hiiren peti.

XPG Primer Gaming Mouse on lompakkomyönteinen pelihiiri PC-pelaajille, joka kärsii pahasti kaapelistaan. Hiirtä selässä pitävä Battleground XL -hiirimatto on nimensä mukainen iso alusta, värivaloilla varustettuna.

Muotoja

Primerin – eli tyä miäs -kielellä ”pohjamaalin” visuaalinen ulkonäkö on kieltämättä kriitikon silmään sopiva, kivan simppeli. Se myös istuu käteen todella hyvin. Mattamusta päältä ja ferrarinpunainen alta luo laadukasta kuvaa.

Mainos

Peruspainikkeet löytyvät sekä DPI-napin alapuolelta. Vasemmalla olevia peukalopainikkeita löytyy kaksi kappaletta ja kaikki napit napsuvat mukavan kovaa. Tästä ei kaikki pidä, mutta minä pidän siitä, että hiiri vähän rouskuu.

Materiaali on hyvin halvan tuntuinen kovamuovi ja sivuilla olevat ”gripit” vain esteettistä. Mitään pitopintaa niissä ei ole, vaikka näitä niin kehutaankin olevan pitkien pelisessioiden kannalta oikein mukavat.

Vajaan sadan gramman hiirellä on mukavasti painoa, jos ei reikäjuustoiset ultrakevyet hiiret maistu.

Primer on sliikisti cool

Hiiri on langallinen, ja johto on XPG:n mukaan letitetty ultrakevyt kaapeli. Tämä kaapeli on maailman kamalin kaapeli. Se menee solmuun eikä ole missään nimessä ultrakevyt – päinvastoin. Todella raskas ja takkuun menevä johto jopa työntää vastaan hiirtä käytettäessä, ja hiirtä ei vain paikalleen jätetä, vaan hirviönaru puskee rottaa itsestään. Johdon suoristamiseen kannattaa siis käyttää useampi päivä, että konetta pääsee edes testaamaan. En ymmärrä, miten tämä on voinut päästä testilabrasta kuiville näillä viitesanoilla. Hiiri on muuten tehty vain oikeakätisille.

Hiiren asennus on mallia ”laita se sisään USB-porttiin”. Halutessasi voit imailla XPG:n kotisivuilta vajaan kahdensadan megatavun kokoisen zippipaketin, joka sisältää XPG Prime -ohjelmiston, jolla puolestaan voit värittää hiiresi mielesi mukaan.

Ohjelmisto ei jostain syystä tue kuitenkaan Battleground XL -hiirimattoa, joten valittavissa olevia värejä maton sivuille on vain muutama.

Pikanapeista saa samat värit mattoon kuin hiireenkin

Tekniikasta

Budjettiluokan Primerille riittää klikkejä 20 miljoonaa. Ne on jaettu kahden päänapin kesken, eli eipä se kauaa naksuttele.

Hiiren rulla on ihanan iso ja muhkea, mutta sen painaminen vaatii sormilta paljon. Todella raskaasti painettava rulla tuntuu olevan jopa hieman jumissa, ja mieleen juolahtaakin onko kyseessä maanantaikappale. Tästä toiselta arvioijalta kysyttäessä on hänelläkin rullan kanssa painimista, joten ominaisuus tämäkin. Taiwanissa ei kannata siis sormikoukkuun ketään haastaa.

”400:n DPI:llä tarvitaan jo kaksi Battleground XL hiirimattoa ja olkapäähän kinesioteippiä.”

Hiiri liukuu alustalla ihan hyvin, mutta ajan saatossa vain neljä pientä liukutassua rotan mahan alla tekevät tehtävänsä.

Herkkyyttä löytyy esiasetuksina DPI-napin alta kuusi, aina 400:sta 1200:n asti. Erot ovat hyvät, ja jokaiselle varmasti löytyy oma herkkyys ihan ilman ohjelmiston rukkaustakin. Tosin 400:n DPI:llä tarvitaan jo kaksi Battleground XL hiirimattoa ja olkapäähän kinesioteippiä.

Punainen paholainen

Polling rate, eli härmäläisittäin äänestynopeus Primerissa on 250, 500 ja 1000 hz. Nämä tarkoittavat sitä, että esimerkiksi 500 hz:n asetuksilla hiiri ilmoittaa asemastaan tietokoneelle 2 millisekunnin välein. Isommat hertzit vievät konetehoja enemmän mutta hiiri kulkee näytöllä vähemmällä viiveellä.

Maton mukana tulevalla johdolla saadaan väriä naamaan

Loppukaneetit ja sananen matosta

XPG Primer RGB Gaming Mouse on perushiiri. Nykyään pelihiiren tittelin saa ihan jokainen jos sen vaan paketin kanteen laittaa. Primer kärsii valtavasti huonosta kaapelista ja painavasta rullasta, mutta ei se mikään sysipaska kuitenkaan ole. Jos tämän saisi kevyemmällä rullalla ja langattomana kunnon lähettimellä sekä kauaskantoisimmilla liukuläpillä saattaisi tämä mennä ihan päivittäiseen käyttöön.

Battleground XL -hiirimatto taas on todella hyvä ja tarpeeksi iso. Mahtuu näppis, hiiri ja pannullinen turkkilaista kahvia samaan aikaan, eikä edes tee tiukkaa. Maton saa kytkettyä USB-paikkaan kiinni jolloin reunoille saa väriä. 7 erilaista väriä voidaan kierrättää matossa olevalla napilla eikä värejä saa muokattua mieleisekseen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
XPG Primer RGB Gaming Mouse & Battleground XL Prime Mousepad
Edellinen artikkeliTänään tv:stä elokuva, jonka tekijät nauttivat pientä palkkaa hauskanpitämisen takaamiseksi
Seuraava artikkeliNämä ovat lokakuun uudet pelit
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!
xpgn-primer-gaming-mouse-arvosteluHiiri on perushiiri ja nykyään pelihiiren tittelin saa ihan jokainen jos sen vaan paketin kanteen laittaa. Primer kärsii valtavasti huonosta kaapelista ja painavasta rullasta, mutta ei se mikään sysipaska kuitenkaan ole. Battleground XL hiirimatto nostaa pistemäärän kahdesta tähdestä kolmeen.