Mainos
Testiin saapuivat uudet Creativen Sound Blaster EVO langattomat kuulokkeet. Lienee siis aika testata mitä uutta Creative on kuulokojeisiinsa viritellyt.
 
Kuulokkeisiin upotetun mikrofonin ansiosta ne toimivat myös headsettinä. Paketista kuoriutuu itse kuulokkeet, pussukka ja johdot USB ja 3,5mm paikkoihin. Muutama ohjelappunen (lue = loser manual) on myös mukana joihin en tosimiehenä tietenkään koskenut.
 
Itse kuulokkeet ovat tyylikkään näköiset. Tyylisuuntaus on melko tekninen ja hifistelevä, hipsterin korviin näitä ei voi laittaa. Kuulokkeiden punaiseksi maalattua osaa lukuun ottamatta, kuulokkeista jää hieman muovinen fiilis. Itse elementtiosat pyörivät ja hyörivät joka suuntaan. Näin koko komeus saadaan helposti pakattua mukana tulleeseen pussukkaan. Pyörimisen takia tulee myös fiilis, että kuulokkeiden muovi murtuu jossain vaiheessa elementtien kääntyessä liiallisella voimalla. Tämä on toki vain tuntemus. Omille korville kuulokkeiden koko ja pehmusteet eivät sopineet. Jo lyhyen käytön jälkeen korvalehdissä tuntui ikävä paine ja puutuminen. 
 
Sound Blaster EVO:t voidaan yhdistää eri äänilähteisiin kolmella eri tavalla. Tuttu ja turvallinen 3,5mm johto on peruskauraa. USB:llä tietokoneeseen liitettäessä kuulokkeista tulee oma äänilaitteensa ja kuulokkeissa sijaitsevat napit ovat käytettävissä. Kuulokkeista löytyy virta-, vastaus/play/pause-, seuraava- ja edellinen-, sekä äänenvoimakkuusnamiskat. Langattomana kuulokkeet toimivat vain Bluetooth yhteydellä. Yhteyden luomista helpottaa nfc-toiminto.
 
Soundipuolella basso pääsi yllättämään positiivisesti. Basso on pehmeä ja jämäkkä. Etenkin konemusiikki toimii vakioasetuksilla. Rock-osastolla ääni on hieman tumma, diskantit saisivat olla kirkkaammat. Onneksi tietokoneelle asennettavalla ohjelmistolla voi muuttaa ääniasetuksia mieleisekseen.
 
Kuulokkeet sisältävät myös mikrofonin, joka on jemmattu toisen kuulokkeen sisään. Kätevää, sillä nyt ei pelatessa naaman edessä heilu ylimääräisiä ulokkeita. Mikrofonin äänenlaatu on moninpelikaverin kuulotestin mukaan luokkaa; "hyvin kuuluu". Matkapuhelinkäytössä ääntä joutuu hieman korottamaan. Sekä kuulokkeiden, että mikrofonin äänenlaatu hieman muuttuu äänilaitteen mukaan.
 
Creativen Sound Blaster EVO:t ovat perushyvät kuulokkeet monipuolisilla ominaisuuksilla.
 
 

Teksti: Kimmo Kajander

 
Mainos