Mainos

Logitech uhkailee pelimarkkinoita uudella G402-hiirellä jota vaatimattomasti tiluleerataan maailman nopeimmaksi hiireksi. Väite ei ole ihan tuulesta temmattu, vaikka perustuukin kuuluisiin valmistajien omiin testeihin.

Hiiri pitää sisällään eksoottiselta kuulostavan fuusiomoottorihybriditunnistimen. Tämä tarkoittaa käytännössä optista sensoriteknologiaa yhditettynä kiihtyvyystunnistimeen ja gyroskooppiin. Näiden komponenttien dataa murskaa hiireen sijoitettu oma ARM-prosessori.
 
Ergonomisesti hiiri sopii käteen kuin nyrkki silmään – jos on oikeakätinen. Logitech on viime aikoina parantanut hiirimallistonsa muotoilua huomattavasti parempaan suuntaan. Tarvittavat napit ovat sopivalla etäisyydellä ja käsi lepää mukavasti hiiren päällä. Pikkusormi ja nimetön jäävät "roikkumaan" hiiren oikealle puolelle eikä hiiri tarjoa sen kummempaa tukea näille sormille, mutta tämä ei kuitenkaan häiritse.
 
Hiiressä on kahdeksan ohjeilmoitavaa painiketta joiden toimintoja voi muuttaa tutusti Logitechin omalla Logitech Gaming Softwarella. Hiiren päälliosa on hieman halvahtavan näköistä kovamuovia, minkä takia hiiren ulkoasu on kolkon näköinen.
Hiiri ei siis koreile ulkonäöllä, mutta ajaa kuitenkin asianta erittäin hyvin. Päällipuolta koristaa myös sinisenä hehkuva G -kirjain. Molemmissa reunoissa on kumipäällyste jonka avulla hiiri pysyy kädessä kiinni kovemmassakin menossa.
 
Itse napit toimivat ongelmitta. Ainoa huomion herättänyt asia on taaimmaisen sivunäppäimen erikoisen korkea ja kova naksahdus. Tämä ei kuitenkaan häiritse toiminnallisuutta.

Nopeuden säätö löytyy tutusti vasemman etunäppäimen vierestä ja nopeudesta ilmoitetaan pienin ledvaloin. Yllätyksenä peukalon etualalta löytyy nappi jonka avulla hiiren nopeus hidastuu napin ollessa painettuna pohjaan. Tämä on kätevä ominaisuus tarkkuutta vaativissa kohdissa.
 
Kompastuskiveksi muuten hyvässä hiiressä muodostuu rulla. Rullan rullaaminen tuntuu hieman hankaavalta ja tuntuma painikkeessa on melko kova. Rullasta ei myöskään löydy lukitusta jolla rullan saa pyörimään vapaasti.
 
G402 Sijoittuu Logitechin pelihiirimalliston keskihintaluokkaan. Hieman halvan oloinen hiiri (n. 60 €) on mukava kädessä ja on oikeasti nopea ja tarkka. Nappeja on riittävästi ja hiiressä on mukavia uusia oivalluksia. Ainoa isompi miinus tulee rullasta, mutta tämänkin kanssa voi elää.
 
PLUSSAT
• tarkkuus
• ergonimia
• pikanapit
 
MIINUKSET
• rulla
• halvan näköinen
 
 
ARVOSANA
70/100
 
Kimmo Kajander
Mainos