Mainos
Logitech uhkailee markkinoita virtapihillä langattomalla pelihiirellä. Otimme laitteen testiin katsoaksemme mistä on kyse.
 
Hiirestä löytyy erillinen kytkin, jolla voi lennosta vaihtaa hiiren tilaa suorityskyvyn ja kestävyyden välillä.  Kestävyystilassa käytetään pienempää päivitysnopeutta, jolloin säästetään virrankulutuksessa. Pelisession alkaessa napsautetaan korkeammat päivitysnopeudet suorituskykyä varten. Hiiren painoa voi muuttaa jättämällä toisen patterin pois. Lisäksi patterikannen alta löytyy pieni kolo vastaanottimelle hiiren kuljetusta varten. Kannettavan tietokoneen mukana kulkevaksi hiiri on melko isokokoinen.
 
Valmistajan mukaan hiirestä löytyy 11 ohjelmoitavaa painiketta, mutta itse en ainakaan hiiren kahta perusnappia saanut säädettyä. Näissä onnistui vain oikean napin vaihtaminen vasemmaksi ja toisinpäin. Tämä ei tosin ole ongelma, sillä ohjelmoitavia painikkeita jää vielä ruhtinaalliset 9 kappaletta. Peukalon vierestä löytyy kuusi painiketta ja valot profiilin tunnistamiseksi, vasemman pääpainikkeen vieressä kaksi ja rullassa yksi painike. Ainut mitä jäin kaipaamaan, on ainakin G500 mallista löytyvä ominaisuus, jolla hiiren rulla vapautetaan pyörimään ilman napsahduksia.
 
Painikkeiden toimintoja voi muokata Logitech Gaming Softwarella, jolla halutut profiilit voi tallentaa joko tietokoneen tai hiiren omaan muistiin. DPI-herkkyystasoja voi olla maksimissaan viisi kappaletta, ja vakioasetuksilla herkkyyttä voi vaihtaa vasemman hiirenpainikkeen vieressä olevista painikkeista. Herkkyyttä voi vaihtaa välillä 250 – 2500 DPI.
 
Itse olen tottunut käyttämään G500 mallista hiirtä, ja aikaisemmat hiiret ovat olleet samanmuotoisia. G602 loksahti omaan käteen kuin hiiri loukkuun. Ainut moitittava asia muotoilusta tulee sivupainikkeiden terävyydestä. Lisäksi hiiri on materiaaleiltaan ja ulkonäöltään sopivan pelkistetty ja tyylikäs. Olen myös ollut langattomia hiiriä vastaan monta vuotta periaatteesta, mutta nyt muuttuu ääni kellossa.
 
Logitech on onnistunut luomaan mukavan hiiren hyvillä ominaisuuksilla. Virransäästö auttaa patterirumbaan ja tarvittaessa tarkkuutta löytyy pelaamiseen. Kaupanpäälle mukava pitää kädessä ja tyylikäs. (Hiiren istuvuus on käyttäjäkohtaista).
 
ka
 
 
Kimmo Kajander
Mainos
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: ARMA 3
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: XCOM Enemy Within Commander Edition
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.