Mainos

Sonyn suositut omat pelikuulokkeet ovat saaneet lähes poikkeuksetta loistavaa palautetta ja hyviä arvosteluja. Me otimme satasen kuulokkeet kuukaudeksi koekäyttöön.

Eteenkin PlayStation 3 nirsoilee vahvasti siitä mitä kuulokkeita tai kuulokemikkejä antaa itseensä tuupata. Mikä tahansa peruskuuloin ei laitteessa toimi, mutta Sony tarjoaa tähän luonnollisesti Turtle Beachin lisäksi omaa ratkaisuaan. Päivitetyt PlayStation Wireless Stereo Headset -kuulokkeet ovat ilmaantuneet kauppojen hyllyille 2.0-versiona, jotka ovat tietysti rakennettu etunenässä PS4-pelaamiseen.
 
Koska PlayStation 4 ei nirsoile kuulokkeista lainkaan mm. ohjaimen oman 3,5 mm plugin ansiosta, testasin itse kuulokkeita pääasiassa PS3:lla. Kuulokkeet tuupataan PS Vitaan, PS3:een tai  PS4:ään mukana toimitettavalla Bluetooth-USB-donglella, jonka PlayStationit ymmärtävät heti. Pleikkari kolmonen hyväksyy laitteen mukisematta, ilman asennuksia tai kikkailuja. Kuulokelaitteisto toimii täydellisesti pelissä kuin pelissä, eikä ongelmia tekniikan kanssa ollut. Omaa ääntään voi säätää valikoissa kohtuu vaivatta sopivaksi tai pikkuoravaiseksi, jos oma ääni on liian vastenmielinen normaalisti.
 
 
PS4:ään kuulokkeille voi ladata oman kumppanisovelluksen, joka tarjoilee tilaäänisimulaatioita. Näistä kannattaa kuitenkin pysyä erossa, sillä diskantti korostuu, basso muuttuu oudoksi ja ääni latistuu huomattavasti. Myöskään tilaäänestä ei juuri oikeasti ole merkkiäkään, vaikka 7.1-efektiä sovellus yrittää luodakin. Elokuvamoodeissa surroundin vaikutus toimii ihan hienoisesti paremmin, mutta efekteistä on silti enemmän haittaa kuin hyötyä.
 
Perusäänentoisto kuulokkeissa on ihan hyvä. Diskantti on bassoa selkeästi voimakkampi, mutta tämä ei oletuspelaamista kovinkaan häritse. Keskusteluntäyteisissä moninpeleistä tästä on jopa hyötyä, sillä muiden puheesta saa tätäen paremmin selkoa.
 

Headsetti toimii langattomana Bluetooth-donglen avulla. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei palikka huku esim. koiran kitaan tai pölynimuriin.
 
Bassot kuuloke toistaa, mutta kovin vaisusti. Kuulokkeet pääsevät yllättävän matalillekin taajuuksille, mutta matalat äänet toistuvat muihin taajuuksin nähden varsin hiljaisena. Tätä en ainakaan itse päässyt mistään manuaalisesti säätämään, joten elokuvia en halunnut tämän takia PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0:lla katsella. Basso on lyhyesti tiivistettynä muovinen ja laimea.
 
Koska kuulokkeiden mikrofoni on upotettu futuristiseen ulkokuoreen, kärsii se äänenlaadun heikkenemisestä. Vaikka se onkin kätevä, ilman ulkoisia joitereita, ei eteenkään huonommalla verkkoyhteydellä sönkötyksestä saa aina selvää.
 
Ulkonäköä voi muokata erilaisin kuorin, ja muotoilu on versin hyvin päähänsopiva. Kuulokkeet ovat todella mukavat päässä ja niitä jaksaa huoletta pitää päässä tunnista toiseen. Tämä on erittäin suuri plussa.
 
 
Kuulokkeet lataavat itsensä USB:n kautta. Systeemi on kätevä, mutta kuulokkeiden akunkesto on n. vajaan päivän luokkaa. Akut latautuvat n. kolmisen tuntia joka kerralla, mikä tuntuu uskomattoman pitkältä ajalta, jos vaikka kuulokkeita haluaisi ladata pikaisen kauppareissun ajan. Akkukestoon vaikuttaa jatkuvasti päällä oleva mikki, mutta mikin voi toki sammuttaa, jos kuulokkeita ei aio käyttää esim. yksinpelien aikana.
 
Yleisesti PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0 -kuulokkeet ovat hyvät mikkikuulokkeet, kelvollisella äänellä ja hyvin helpolla käytettävyydellä. Sen n. sadan euron hintalappu tuntuu kuitenkin melko härskiltä, sillä satasella saa jo oikeasti semihyvät hifi-kuulokkeetkin – tosin ilman mikkiä. Silti näitä mustia pirulaisia voi helposti suositella pelaajille!
Mainos