Mainos
xtv:n laitearviossa uunituoreet, lähinnä PC- ja Mac-käyttöön suunnitellut peruskuulokkeet, joiden nimi on yksi sanahirviö: Soundblaster Tactic 3D Fury.
 
Kyseessä on perinteisellä 3,5 mm plugilla ja USB-liittimellä toimivat pelikuulokkeet, joiden mukana tulee ulkoinen, erikseen kiinnitettävä ja irroitettava mikrofoni. Vaikka nykyisin samaisen valmistajan kalleimmissa malleissa mikrofonit ovat upotettuna kuulokojeen sisään, ei tämä versio ole huono ratkaisu. Mikrofonin äänenlaatu on parempi, ja konkreettinen joiteri oman suun kupeessa muistuttaa jatkuvasti siitä, että hengitys on pidettävä maltillisena, eikä kaikkia mielipiteitä kannata laukoa sattumanvaraisesti, kesken kiivaiden pelisessioiden.
 
 
Äänenlaadullisesti 3D Furystä lähtee ihan kelvolliset jytinät, vaikka kultakorvia saattaakin haitata halpiskuulokkeille tyypilliset muoviset soundit. Mitkään sysipaskat kuulokkeet eivät kuitenkaan ole kyseessä, vaan äänenlaatu peittoaa helposti esim. huippukuulokkeina pidetyt Porta Pro:t.
 
Erikoistehosteita ei kuulokkeiden kyljestä saa (onneksi) suoraan säätää, vaan pelejä ja leffoja varten ekvalisaattorikikkailua tai 3D-kaiutusneppailua voi harjoittaa ainoastaan Creativen omalla, tähän tarkoitukseen suunnitellulla ohjelmistolla. PS3- ja PS4-konsoleissa on tyydyttävä siihen ulostuloon, jonka joko konsolit antavat tai ulkoinen viritinvahvistin mahdollistaa.
 
Kuulokkeen erikoisominaisuudet ovat täydellinen 3D-ympäristöääni, oman äänen muunnos vaikka monsteriksi tai pikkuoravaksi, sekä Scout Mode, joka vahvistaa askelääniä esim. verkkosotapeleissä.
 
Näihin tehosteisiin pääsee käsiksi vain edellämaintulla ohjelmistolla, jonka saa ladattua SB:n netistä ilmaiseksi. Tehosteet toimivat luonnollisesti vain PC:illä ja Maceilla. iPhone ja iPad-käyttäjille räätälöity Creativen Appi ei anna mitään säätömahdollisuuksia Tactic 3D Furylle.
 
 
Käytännöntesteissä konsolipuolella PS3 aiheutti jälleen harmaita hiuksia, sillä vaikka laite tunnistaa kuulokkeet heti, niistä äänen sisään ja ulossaaminen oli tuskaisen kikkailun takana. Tämä on puhtaasti PS3:n käyttöliittymän ongelma. PS4-puolella kuulokkeet linkittyivät heti oikein ja toimivat kaikissa testeissä täydellisesti.
 
Sound Blaster Tactic3D Fury -kuulokkeet ovat hintalaatusuhteeltaan todella hyvät. Kuulokkeista lähtee jämäkkä ääni, liittimet ovat hyvät ja perusvarmat, sekä mikrofoni on konkreettinen, mutta myös irroitettava. Sound Blaster Tactic3D Fury -kuulokkeet ovat erittäin suositeltavat vekottimet, jos tarpeena ei ole superhifiä tai Bluetooth-efektiultimaattidigikikkailut.
 
Teksti ja kuvat: Kristian Eloluoto
Mainos
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: The Godfather – Masterworks Collection
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: The LEGO Movie Videogame
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.