Mainos

Creativen Sound Blaster -kuulokesarja on kohtuuttoman laaja ja keskenänsä lähes identtinen. Sarjan uusin tulokas on Rage v2.0, jota on saatavilla sekä langattomana, että johdoista pitäville USB-versiona.

Uusi Rage tuo mukanaan jo Creativen kuulokkeille tutun Scout Moden, jolla pelaajien on mahdollista keskittyä diskanttipainotteisiin ääniin esim. FPS-sodankäynnissä, jossa jokaisen narahduksen tarkoitusperä lienee katala. 7.1.-surround-simulaattori ei tosin ole älyttömän tarkka, joten koko Scout Mode lienee puhtaasti mielen plaseboa hc-hiipijöille.
 
Mitään täysin uutta ja mullistavaa ei Rage 2.0 tuo mukanaan. Kuulokkeen ulkokuoriin on upotettu väriledit, joita pääsee muuttamaan valmistajan mukaan 16 miljoonaan eri sävyyn. Allekirjoittanut ei suuremmin jaksanut tästä innostua, enkä usko, että kukaan ostaa kuulokkeita muutenkaan tämän ominaisuuden takia. Lisäksi Rage 2.0 mahdollistaa oman puheäänen manipuloinnin, mutta näitä kaikkia edellä mainittuja ominaisuuksia pääsee käyttämään ainoastaan PC-pelaamisessa. Esimerkiksi PS4-käytössä kuulokkeet ovat puhtaasti stereokuulokkeet, vaihtoehtoisella ulkoisella mikrofonilla.
 
7.1-simulaatio koostetaan kaikutehosteilla, eli aitoja kaiuttimia ei kuulokkeista löydy kuin kaksi (sis. basso + diskantti).
 
 
Itse kuulokkeina Raget toimivat hyvin. Ääni on hivenen muovinen, mutta parempi kuin esimerkiksi PlayStationin omissa kuulokkeissa. Basso jytisee voimakkaasti – ajoittain jopa liiankin voimakkaasti, mutta se ei särje. Basson voimakkuutta voi toki säätää, jos kuulokkeita käyttää erillisen viritinvahvistimen kautta esimrkiksi 3,5 mm plugilla tai USB:llä.
 
Sound Blaster® Tactic3D® Rage V2.0 -kuulokkeet ovat varsin hyvät pelikäyttöön. Mikrofonin ääni on hiljainen mutta selkeä, äänenlaatu on hyvä ja kuulokkeet ovat riittävän hyvin pehmustetut, joten niitä pystyy käyttämään helposti pari tuntia putkeen.
 
PS4-pelaajille riittää hyvin edullisempi lankaversio, sillä Dual Shock 4:ssä on oma kuulokeaukko. Muille ja eteenkin elokuvakäyttöön kannattaa valita langaton versio, mikäli tämän tyyppisiä peruskuulokkeita on harkitsemassa.
 
Kristian Eloluoto
Mainos