Mainos
Kiryu vapautuu vankilasta jälleen, ja tällä kertaa hänellä on pieniä suuria murheita. Vieläkö Yakuzan tarina jaksaa innostaa?

Kiryu meni vapaaehtoisena selliin yakuzasodan jäljiltä, jotta hän pääsisi irti Yakuzasta, eikä pahaa verta jäisi. Vapauduttuaan hänen ottotyttärensä Haruka on kadoksissa ja Kiryu lähtee etsimään häntä. Haruka löytyy lopulta auto-onnettomuuteen jouduttuaan sairaalasta tajuttomana. Harukalla oli mukanaan pieni yllätys, jota Kiryu joutuu nyt vartioimaan. Kiryu yrittää selvittää, mitä Harukalle oikein on tapahtunut sinä aikana, kun hän oli vankilassa. Tehtävää ei helpota se, että Triadit ovat ottamassa valtaa eikä Kiryulla ei ole enää Yakuzaa takanaan.

Kertaus on opintojen äiti

Yakuza 6 on pelisarjan seitsemäs osa, kun mukaan laskee Yakuza 0:n. Vaikka tämä olisi ensimmäinen Yakuza-peli joka käteen tarttuu, juoneen pääsee mukaan pelissä olevan kattavan kertauksen avulla. Kertaus ei ole toki pakollinen, sillä peli melko taitavasti sitoo aiemmat tapahtumat Yakuza 6:n juonen sekaan.

Mainos

Jos Yakuza-pelit eivät ole ennestään tuttuja, niin tässä pieni kertaus: peli on semi-avoimen maailman japanilaisen mafian kuvioissa pyörivää toimintaseikkailua, jossa pääosa Kiryun mukana seurataan milloin mitäkin tapahtumaa. Kovanaama Kiryun habitus ei tunnu viehättävän kaduilla kulkevia pahiksia, joten melko brutaaleihin nyrkkitappaileuihin päätyy tämän tästäkin. Tarinan lisäksi pelin lokaatiot tarjoavat paljon oheisviihdettä lukuisine minipeleineen ja tehtävineen ja yleensä mukana on myös ollut deittailusimua muodossa tai toisessa. Tällä kertaa mukana on kuumotusta aiheuttava “Live Chat”.

Dekkaritarina kohtaa kostokeikan

Yakuza 6:n tarina on sekoitus kosto- ja etsivätarinaa. Kiryu kulkee nyrkit viuhuen etsimässä totuutta ja elämää suuremmat hahmot päähahmoista sivuhahmoihin tulevat hänen tielleen tai avuksi. Jos tällainen machoilustoori inspiroi, on Yakuza 6 varmasti miellyttävä kokemus.

Hahmon kehittelyä on tässäkin versiossa mukana, joten pikkuhiljaa Kiryusta tulee entistä tappokonetta uudempi ja parempi versio.

Grafiikka näyttää peruspleikkarillakin hyvältä ja ääninäyttely toimii. Japanilaiset outoudet tulevat tutuksi, varsinkin erilaisten sivutehtävien kautta. Bonuksena japanifaneille pelissä on mukana myös tosielämän elämää suurempi japanilainen Beat Takeshi (Battle Royale)!

Halpa lomamatka Japaniin

Yakuza 6 on suhteellisen edullinen reissu vähän erilaiseen Japaniin ihan mukaansatempaavalla tarinallaan. Tekeminen ei lopu kesken ja juoni kulkee, kun sitä haluaa seurata, oikein rivakasti.

Kokonaisuutena perusstoorin kahlaaminen vie parisenkymmentä tuntia. Ekstrana, pelihalleissa pääsee pelaamaan muutamaa klassista Segan kolikkopeliä, joten tavallaan pelissä on useampi peli yhden hinnalla. Sarjan faneille peli on pakkohankinta, mutta kokemus toimii hyvin myös uusille tulokkaille. Yakuza 6 on takuulaadukasta Yakuza-peliä parhaimmillaan.