Ylikellotetut AMD:n Ryzen-piirit polttivat itsensä hengiltä – Gigabyte väittää asian olevan nyt hallinnassa

Mainos
Aiemmin uutisoitiin, että Ryzen 7000 -sarjan prosessorit polttavat itsensä ”kuoliaaksi” tietyissä olosuhteissa. Gigabyte väittää nyt, että homma on hanskassa.

Emolevyvalmistajat julkaisevat BIOS-päivityksiä välttääkseen Ryzen 7000-sarjan suorittimien vaurioita, jotka liittyvät liialliseen SoC-jännitteeseen. Gigabyte vakuuttaa noudattavansa AMD:n suositeltua 1,3 voltin rajaa. He suosittelevat HWiNFO-ohjelmiston käyttöä suorittimen sisäisen SOC-jännitteen tarkkailemiseen. Gigabyte on havainnut jännitteen pysyvän alle 1,3 voltissa AM5-emolevyissä.

Gigabyte julkaisi YouTube-videoita, joissa näytetään, että tärkeät HWINFO SVI3 -lukemat pysyvät jatkuvasti alle 1,3 voltissa. Sen sijaan jänniteanturin lukemat osoittavat jopa 1,35 voltin piikkejä, mikä ylittää AMD:n turvallisen rajan.

Mainos

Tämä tarkoittaa, että Gigabyten emolevyjen lukupisteet eivät heijasta todellista SoC-jännitettä, joka syötetään suorittimelle. PWM-lähtöjännite on korkeampi kuin suorittimen sisäinen SOC-jännite johtuen useista fyysisistä tekijöistä.

Tämä on yllättävää, sillä yleisesti ottaen jännitelukemat pidetään tarkempina kuin ohjelmistolukemat. Tässä tapauksessa lukupiste ei kuitenkaan näytä oikeaa arvoa.

Jännitemittausten poikkeavuudet saattavat selittää raportteja, joissa väitetään tiettyjen Asus-emolevyjen soveltavan yli 1,3 voltin SoC-jännitettä, vaikka päivitetty BIOS on asennettu ja rajoitukset otettu käyttöön.

Jäämme odottamaan, vähenevätkö raportit vaurioituneista suorittimista. Kaikki eivät päivitä emolevyjensä BIOSia eivätkä säädä jännitettä manuaalisesti.

Jos käytät AM5-emolevyä, suosittelemme päivittämään BIOSin, erityisesti jos käytät Ryzen 7000 -sarjan X3D-piiriä. Jos et päivitä, aseta ainakin SoC-jännite manuaalisesti alle 1,3 voltin tasolle varmuuden vuoksi.

Mainos