Mainos
Nintendo pelaa varman päälle ja tuottaa jälleen uuden söpön Yoshi-tasoloikan maailmalle. Onko askartelumaailman Yoshissa muutakin kuin kekseliästä pintaa?

Nintendon Yoshi-tasoloikkapelit Yoshi’s Islandista (Super Mario World) lähtien ovat tunnettuja söpöydestään. Aikaisemmin peleissä on tuntunut olevan edes jotain haastetta, aina edelliseen jaksoon, Yoshi’s Woolly Worldiin asti. Woolly Worldin seuraajana Nintendo askartelee maailmalle Yoshi’s Crafted Worldin, joka hakee innoituksensa lasten askarteluista ja erilaisista askartelumateriaaleista.

Mainos

Liian ontto ja helppo aikuiselle

Yoshi’s Crafted World on graafisesti oivaltava ja täynnä inspiroivia askarteluelementtejä. Peli ei vain tunnu juuri hyödyntävän tätä elementtiä täyteen potentiaaliinsa. Woolly Worldissa olivat graafiset elementit fokusoituneempia pyöriessään villalankamaastoissa. Crafted Worldissa on valtava määrä erilaisia elementtejä, jotka tuntuvat sulautuvan persoonattomaksi mössöksi.

Pelaaminen ei jaksa kiinnostaa ja haastavuus sanana on pelille pelkkä vitsi. Suurin osa vihollisista nukkuu tai seisoo paikallaan. Tasoloikkailussa ei ole haastetta tarpeeksi ja kokonaisuus alkaa tuntua askartelugallerialta, jossa Yoshi nyt sattuu kikkailemaan.

Pelattavuudeltaan Yoshi’s Crafted World on vähän liiankin takuuvarmaa Nintendoa, eikä siinä mielessä petä, muttei myöskään tarjoa mitään uutta ja yllättävää. Askartelumaailman kääntöpuoli on hauska kikka, mutta kukuu loppuun jo ensimmäisellä kerralla.

Kivaa lapsille

Mainion teemaansa hyödyntävän Yoshi’s Woolly Worldin jälkeen Crafted World on karvas pettymys. Yoshi’s Crafted World on ehkäpä hauskinta perheen pienimmille, mutta aikuiselle peli ei ole tarpeeksi mitään, jaksaakseen kiinnostaa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Yoshi's Crafted World
62 %
Edellinen artikkeliThe Division 2 -pelissä homofobinen vitsi – Ubisoft pahoittelee ja vaihtoi tekstuurin
Seuraava artikkeliFinal Fantasy VII -arvostelu (Nintendo Switch) – Ympyrä sulkeutui kun pelihistorian merkkiteos saapui Nintendolle
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
yoshis-crafted-world-arvosteluMainion teemaansa hyödyntävän Yoshi's Woolly Worldin jälkeen Crafted World on karvas pettymys. Yoshi's Crafted World on ehkäpä hauskinta perheen pienimmille, mutta aikuiselle peli ei ole tarpeeksi mitään, jaksaakseen kiinnostaa. Varman päälle pelaava Nintendo tuottaa mielikuvituksekkaan mielikuvituksettoman perus Yoshi pelin, joka ei juuri askartelukonseptiaan pidemmälle jaksa kantaa.