Mainos

Assassin’s Creed: Odyssey

Assassin’s Creed -pelisarja on kulkenut karun tien kohti tätä päivää. Sarjan alussa pelejä vaivasi tehtävien toisto ja variaation puute. Sen jälkeen Ubisoft löi tehtävien määrän överiksi. Kerättävää oli jopa liikaa. Vasta parin vuoden tauko sai aikaan Assassin’s Creed Originsin, joka oli kenties koko pelisarjan paras peli. Nyt Origins saa suoran jatko-osan, Assassin’s Creed Odysseyn, joka vie pelaajat antiikin Kreikkaan. Pelin tarina käynnistyy verkkaisesti, mutta kietaisee kivasti mukanaan antaen pelaajalle pari pahaakin päätöstä, jotka muokkaavat roolipelimäistä tarinaa eri suuntiin.

God of War

Uusi God of War ei ainoastaan näytä täysin erilaiselta, se on sitä myös pelillisesti – ainakin runkonsa muodossa. Peli toki nojaa vanhaan kunnon lyö ja silvo -taistelumekaniikkaan, mutta nyt pelaaja ohjaa Kratosta kolmannesta persoonasta, selän takaa ja joutuu keskittymään ihan kunnolliseen tarinaan.

Mainos

Tarinassa isäksi tullut Kratos joutuu hyvästelemään vaimonsa ja poikansa äidin tuhkaamalla tämän ruumiin. Surullisen päivän päättää erikoinen tilanne, sillä oven taakse tulee kolkuttelemaan verta nenästään kerjäävä luihumies. Pinen käsirysyn jälkeen Kratos oivaltaa, että tämän ja jälkikasvunsa on viisainta vaihtaa maisemaa ennen kuin jotain pahempaa saattaa tapahtua tämän perheelle. Kratosin poika opettelee isänsä kanssa metsästystekniikoita autuaan tietämättömänä tämän olevan Sodan jumala.

Oletko samaa mieltä? Jäikö jokin peli puuttumaan listalta? Jatka keskustelua peleistä sosiaalisen median kanavissamme.