Mainos

Aron Ralston (James Franco) on seikkailijaveijari, joka tykkää haahuilla joutomailla ja kalliolohkareilla. Eräänä päivän Aron kuitenkin päättää lähteä kenellekään kertomatta, yksin suureen seikkailuun kallioille ja jää kallionlohkareen luhistuttua jumiin kätensä varasta. Kivi ei liiku mihinkään, käsi on sininen ja vettä on vain vajaa litra. Kukaan ei kuule huutoja ja luolassa on kylmää.

Kalliot
Tältä näyttää petollisen hyvä seikkailumaasto – kunhan ei vaan sattuis mitään.

James Franco näyttelee tositapahtumiin perustuvaa Aronia, jonka roolin hän vetää erittäin uskottavasti. Franco on alkanut Spider-Man -elokuvien myötä saamaan parempia rooleja, joista tämä on kuin Francolle tehty. Ikä, ulkonäkö ja uhkarohkeus paistaa onnistuneesti läpi, ja Aroniin samaistuu heti.

Mainos

Kiipelissä
Kusessa ei ole kiva olla. Varsinkaan kun oma käsi toimii lukkona.

Kärsimystä on paljon ja se on kuvattu hienosti. Vaikka leffassa ollaan lähes koko puolentoistatunnin kesto samassa kivenkolossa, etenee leffa todella vauhdikkaasti ja mielenkiintoisesti. Meininki on kyllästetty hienoilla kuvilla, omalaatuisella kikkailulla, huumorilla, kärsimyksellä ja paniikilla. Mitä muuta enää toimiva leffa vaatiikaan?

Kuoleman kova jano

Blu-ray -versiolta löytyy itse leffan ja perusekstrojen lisäksi dokumentti, jossa oikea Aron Ralston kertoo miten kammottava reissu kokonaisuudessaan oli ja miltä käden katkaiseminen käsivarresta tuntui.

127 tuntia on mukaansatempaiseva, viihdyttävän karmaiseva leffa, joka pitää tiiviissä otteessaan alusta loppuun saakka.

KE

Mainos