Mainos
The 15:17 to Paris kertoo elokuvan muodossa 21. elokuuta 2015 tapahtuneesta terrori-iskusta Pariisiin matkalla olevassa junassa, jossa kolme amerikkalaisnuorta kukistivat pahan.

Kurttuistakin ryppyisempi ohjaajaveteraani Clint Easwood kokeili terrorisminvastaisesta taistelusta kertovassa elokuvassaan jotain aivan uutta. Perinteisen näyttelijäcastingin sijaan, elokuvaa tähdittävätkin oikeasti tapahtuneet kokeneet nuoret, Alek SkarlatosAnthony Sadler ja Spencer Stone sekä moni muu junassa oikeasti ollut.

Mainos

Hieno tapahtuma, huono elokuva

Vanhemmiten aina vain patrioottisemmaksi käyvä Clint Eastwood ylistää amerikkalaista sankaruutta jälleen kerran. Noin 10 minuuttia junassa kestänyt terroriteko oli amerikkalaiskolmikon ansiosta ohi nopeammin kuin piti, eikä kuolonuhrejakaan saatu. Tapahtuma oli urhoollinen ja siksi jenkkinuoret saivatkin toimistaan kunniamerkin.

Valitettavasti 15:17 Pariisiin -elokuva ei ole niin huikea kuin itse pelastustapahtuma. Koska tapahtuneesta on sen nopean etenemisen vuoksi vain todella vähän kerrottavaa, on Eastwood täyttänyt elokuvan poikien elämäntarinalla. Tarinalla, jossa ei ole valitettavasti ole mitään kerrottavaa.

Elokuvassa vatuloidaan sitä, pääseekö Spencer Stone unelmiensa työpaikkaan Yhdysvaltain armeijassa. Samalla raapaistaan pintaa kahdesta muusta pojasta ja väliin saksitaan kuvia itse terroriteon valmistumisesta. Leikkaus on sekava ja paikoitellen erittäin epämääräinen. Täysin irrallisia ja turhia kohtauksia survotaan sinne ja tänne. Elokuva on pitkitetty äärimmilleen turhista turhimmilla selfieiden napsuttelukohtauksilla ja irrallisilla sivuhahmoilla.

Elokuvan varsinainen kliimaksi on tehty hyvin ja se onkin leffan parasta antia. Harmi, että se kestää vain muutaman minuutin. Kaikki muu on turhaa.

Ekstrat itse elokuvaa paremmat

Itse elokuvaa mielenkiintoisemmat ovat levyn ekstrat, joissa käydään läpi tositapahtumia ja samalla elokuvan tuotantoa. Yhteensä noin vartin kestävät ekstrat korvaavat kokonaan sen viihteen ja ylistyksen, jota Eastwoodin elokuva yrittää ammentaa. Clint, tällä kertaa ei mennyt aivan nappiin.

Mainos