Mainos

21 grammaa on tarina kolmen ihmisen kohtalosta, jotka kietoutuvat kuoleman kautta yhteen. Elämässään näennäisesti onnellinen, sydäntä tarvitseva matemaatikko Paul (Sean Penn), entinen narkomaani ja nykyinen perheenäiti Christina (Naomi Watts), sekä uskon läytänyt entinen rikollinen Jack (Benicio Del Toro) tutustuvat toisiinta vaiheittain traagisissa merkeissä.

Lähtökohtaisesti elokuva kuulostaa kiinnostavalta. Elämien linkittyminen toisiinsa kiehtoo ja antaa mahdollisuuden taiteellissävytteiselle elokuvalle. Tämän elokuvan ollessa kyseessä taiteellisuus on lähtenyt kuitenkin pahasti keulimaan todennäköisesti jo käsikirjoitusvaiheessa.

Epätoivoinen mies

Mainos

Elokuvan kerronta nykii, pomppii ja sinkoilee kolmen päähenkilön eri elämänvaiheissa ja elämissä niin nopeasti ja sekavasti, ettei ainakaan huonon kasvomuistin omaavalla katsojalla ole edes teoriassa mahdollista pysyä kärryillä siitä mitä milloinkin tapahtuu ja kenelle.

Epätoivoinen nainen

Sinänsä itse tarinassa ei ole vikaa, vaan ihmiskohtalot kiinnostavat. Ehkä tämä elokuva olisikin toiminut paremmin kirjan muodossa, jolloin luultavasti olisi paremmin pysynyt mukana tapahtumissa.

Epätoivoinen yliajaja

Kahdesta Oscar-ehdokkuudesta huolimatta 21 grammaa ei siis voi suositella puolihuolimattomasti tai edes tarkasti katsottavaksi viikonloppuviihdykkeeksi, ellei mukana ole muistikirjaa tapahtumien tallentamista varten.

HL

Mainos