Mainos
Simpsonit-televisiosarja tuli suomalaisiin televisioruutuihin miltei 30 vuotta sitten. Syyskuun 15. päivästä lähtien sarjan faneilla riittää katsottavaa, kun sarjan tuotantokaudet 1–30 ovat katsottavissa Disney+-suoratoistopalvelussa.

Simpsoneista tuli 1990-luvun alussa nopeasti kulttuuri-ilmiö, ja siitä lähtien Homer (Dan Castellaneta), Marge (Julie Kavner), Bart (Nancy Cartwright), Lisa (Yeardley Smith) ja Maggie on tunnettu kaikkialla maailmassa. Sarja on voittanut 34 Emmy-palkintoa – mukaan lukien 11 parhaan animaatio‑ohjelman Primetime Emmy ‑palkintoa, 34 Annie Awards -palkintoa sekä vuoden 2016 People’s Choice Award. Simpsonit on televisiohistorian pisimpään esitetty käsikirjoitettu televisiosarja.

TIME-lehti on tituleerannut Simpsoneita 1900-luvun parhaimmaksi ohjelmaksi. Entertainment Weekly -aikakauslehti puolestaan nosti sarjan vuonna 2013 ”parhaaksi amerikkalaiseksi tilannekomediaksi”, ja Simpsonit sai oman tähtensä The Hollywood Walk of Famelle vuonna 2000. Vuoden 2007 ”The Simpsons Movie” oli menestyselokuva, joka on myös katsottavissa Disney+-palvelussa.

Mainos

Disney+ aloittaa Suomessa 15. syyskuuta. Palvelu on tilattavissa jo nyt sentin alle 60 euron vuosihintaan. Ennakkotarjous on voimassa 14. syyskuuta 2020 saakka. Disney+ -palvelun lanseeraarauspäivästä 15. syyskuuta lähtien hinta on 6,99 euroa kuukaudessa tai 69,99 euroa vuodessa.

Disney+ tulee tarjoamaan sisältöä yhtiön viihdebrändeiltä: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ja National Geographic. Lisäksi palvelussa on yksinoikeudella Disney+ Originals -tuotantoja: lukuisia elokuvia, sarjoja, dokumentteja ja vain palvelussa esitettäviä lyhytelokuvia.

Mainos
Edellinen artikkeliThe Hunt -arvostelu (Blu-ray) – Kun Battle Royale käy toteen sivistymättömien jenkkien kustannuksella
Seuraava artikkeliNämä ovat Netflixin syyskuun uudet leffa- ja sarjauutuudet