Mainos

Rakkautta, rakastumista, eroa ja pettämistä. Sitä tapahtuu toisiinsa kytekeytyvästi Wienissä, Pariisissa, Bratislavassa, Lontoossa, Phoenixissa, Denverissä ja Riossa. Lukuisten ihmiseten tarinat linkittyvät yhteen, kun yksi etsii kauan kadoksissa ollutta tytärtään, toinen haluaa eron pettävästä miehestää, seksuaalirikollinen pakenee vankilasta, mafia-assari jätetään avioliitostaan ja liikemies meinaa pettää pettävää vaimoaan. Tässä vasta murto-osa massiivisesta kokonaisuudesta, joka ulottuu maailman ympäri.

Petos

360 on viehättävä draamatrilleri. Se kertoo melkein parinkymmenen ihmisen tarinan, jotka kaikki ovat kytköksissä tavalla tai toisella toisiinsa, pettämiseen, jättämiseen ja rakastumiseen. Elokuvan moniulotteinen juoni on todella koukuttava ja näyttelijäkaarti erittäin vakuuttava. Mukana on niin Hollywoodin kirkkaimpia tähtösiä, kuin Euroopankin kuumimpia superstaroja.

Mainos

Hannibaali

Elokuvan näyttelijäntyö ja käsikirjoitus eivät ole ainoita kiitettäviä asioita. Myös ohjaus, kuvaus ja äänisuunnittelu ansaitsee erityiskiitosta. Elokuvan kohtausten vaihdokset on rakennettu mielenkiintoisesti ja mieleenpainuvasti. Tunnelma on koko ajan tiivis tai muuten vain todella koukuttava. Realismia mukaan tuo moninainen kielikylpy, sillä leffa ei sorru perinteiseen yhden pääkielen käyttöön, vaan jokaisessa maanosassa ja jokainen erimaalainen hahmo puhuu omaa kieltään.

Tilanne

360 on ehdottomasti yksi kovimpia draamaleffoja, joita viimevuosina on tuupattu markkinoille. Se soveltuu kaikille niille, jotka ovat joskus kokeneet rakkautta, pettymistä tai jättämistä. Elokuva kuitenkin poikkeaa melkoisesti kotimaisista vastaavuuksista, ja toimii hyvänä esimerkkinä siitä miten suomalaisten angstidraamantekijöidenkin tulisi uudistaa genrettään.

Mainos