Mainos

Tutut muinaiseläimet kohtaavat uhan avaruudesta ja yrittävät keksiä keinon maailmanlopun estämiseksi.

Ice Age -animaatioelokuvasarja on edennyt jo viidenteen osaansa, joka on graafiselta ilmeeltään merkittävästi aiempia kauniimpi. Maisemat ja elukat noudattelevat edelleen samaa tyyliä, mutta yksityiskohtien määrä ja partikkelitehosteiden fysiikkatehosteet näyttävät vihdoin Pixar-tasoisilta.

Se tekniikasta, sitten itse leffan kimppuun. Tarinallisesti Ice Age 5 on keskinkertaista tasoa, mutta se ei tarkoita etteikö leffa olisi hyvä. Elokuva on varsin viihdyttävä ja huvittaa riettailla vitseillään myös aikuiskatsojia. Huumoria ammutaan ajoittain varsin reippaasti yli ja tästä propsit. Valitettavasti tarina on varsin keskinkertainen, eikä yllätä millään osa-alueella. Draamaa yritetään luoda nuoresta parisuhteesta ja isän luopumisen tuskasta, mutta harva lapsikatsoja voi tähän samaistua. Teinityttöjen isille Ice Age 5 saattaa kuitenkin olla oiva vertaisterapeuttinen seikkailu.

Mainos

4K-UHD-versio elokuvasta unohtaa 3D:n, mutta tarjoilee sitäkin enemmän kuvapisteitä ja huikeamman HDR-värimaailman. HDR tehostuu erityisesti valotehosteissa, joista loppupään huipennuskohtaus on erityisen näyttävä. 4K on parhaimmillaan animaatiossa, joten on sanomattakin selvää, että 4K-versio on komeaa katseltavaa.

Ekstraosasto on tuupattuu perinteikkäästi Blu-ray-levylle, joka kulkeutuu 4K-levyn rinnalla. BD-ekstroista löytyy pari Jyrsis-spesiaalia, koko Ice Age -saagan tarina tähän saakka ja nippu oletuslisukkeita. Kokonaisuus on varsin perinteikäs.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ice Age: Collision Course
Edellinen artikkeliTransformers: The Last Knight sai ensimmäisen trailerinsa
Seuraava artikkeliYouTube Rewind yhdistää maailman suurimmat tubettajat ja vuoden 2016 videoilmiöt – katso
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
4k-uhd-arvostelu-ice-age-collision-courseIce Age 5 on kiva viihdepaketti, joka toimii koko perheelle, mutta ei räjäytä tajuntaa eikä mene tunteisiin.