Mainos

20-vuotisjuhlaansa tuulettava ID4 saa jatko-osan lisäksi myös 4K-erikoisjulkaisun.

Monumenttienhimoiset avaruusolennot hyökkäävät Tellukselle 24 kilometrin suuruisten pikkualusten kanssa, jolloin Will Smith, Bill Pullman ja Jeff Goldblum päättävät ottaa ohjakset käsiinsä ja pelastaa Amerikan… ja samassa maailman, lonkerolimanuljaskojen ikeestä.

Mainos

Hyvin patrioottinen katastrofielokuva näki päivänvalonsa parikymmentä vuotta sitten, vuonna 1996, jolloin se saavutti heti kättelyssä globaalin menestyksen. Katastrofielokuvien äidiksi julistettu elokuva pitää sisällään aikansa hienoimmat tehosteet, toimivan tarinan ja loistavat henkilökemiat. Eipä siis ihme, että menestystä niitettiin.

Alkuperäinen Independence Day on niin toimiva, Aristoteleen oletusoppien mukainen tarina, että se toimii aivan satasella tänäkin päivänä. Tehosteet näyttävät edelleen erittäin hyvältä ja pienoismalliräjäyttelyt huomattavasti nykyaikaisia CGI-pelleilyjä paremmilta. Will Smithin one-linerit piristävät vakavia kohtauksia ja draamasta on revitty kaikki irti. Konsepti on lähes täydellinen.

4K UHD -versio retostelee megapikseleillään, joista ei kuitenkaan saada siinä määrin iloa irti kuin nykyaikaisilla linsseillä ja kennoilla kuvatuista digielokuvista. ID4 näyttää toki saastaisen hyvältä, muttei parhaalta 4K-leffalta. Äänipuoli onkin sitten eri juttu. Se nimittäin toimii paljon paremmin kuin monen modernin elokuvan ääneimaailma. 5.1-kanavilla on mehusteltu, sillä 3D-ääni oli leffan julkaisun aikana varsin uusi juttu. Äänimiksaus onkin ID4:n suola.

Leffapakettiin on ahdettu mukaan oma bonuslevy, josta löytyy alkuperäisiä making of -koosteita, naurukelaa ja vaihtoehtoinen loppu. Parasta on kuitenkin aivan uunituore dokumentaari, jossa tekijöitä haastatellaan nykypäivänä, ns. vanhoina jarruina. Bill Pullman on laihtunut niin ruodoksi, että hautapaikka saattaisi olla jo viisasta varata. Dokkarin on toki tarkoitus mainostaa tulevaa jatko-osaa, mutta onneksi se kertoo enemmän kiinnostavia faktoja alkuperäisen elokuvan teosta.

Mainos