Mainos

Tähtilaiva Enterprise etsii jälleen uusia maailmoja. Tällä kertaa se on kohtalokasta.

Viitisen vuotta syvässä avaruudessa matkannut Enterprise on miehistöineen kypsä ikuiseen yöhön. Ylimääräinen pelastustehtävä johdattelee tähtilaivan sankan meteoripilven läpi, ison Maapallon kaltaisen planeetan ilmakehään, jonka läheisyydessä odottaa karmiva yllätys. Enterprise tuhoutuu, jonka seurauksena puolet miehistöstä ajautuu eroon toisesta puoliskosta, planeetalle, jossa ei ole navigaattoreita, eikä muutakaan teknologiaa. Samaan aikaan paha Krall punoo juoniaan galaxien välisen tuhon aikaansaamiseksi.

Mainos

Star Trek: Beyond jatkaa menestyksekästä Star Trek -leffasarjaa kunniakkaasti tutulla castingilla ja huippuluokan tekijöillä. Kaikki on teknisesti täydellistä, mutta valitettavasti tarinassa onnutaan. Vaikka elokuvassa sattuu ja tapahtuu jatkuvalla syötöllä, ei tarina onnistu pääsemään Into Darknessin loistavalle tasolle. Beyond on silti parempi kuin ensimmäinen Star Trek. Elokuvan alkuosa on jämäkkää tuuttia, mutta jo ennen puoliväliä alkaa tarinallinen alamäki. Loppu on itsestäänselvää möyhintää, joka jää varsin yksiulotteiseksi tulitukseksi.


4K UHD on kuvallisesti mahtavaa katsottavaa. Yksityiskohtia on hullut määrät, eikä niitä kaikkia voi millään edes rekisteröidä. Ääniraitana jytisee Dolby Atmos, joka kaiuttaa ääntä myös ylä- ja alapuolelle. Äänet ovat jälleen Star Trekin väkevintä osa-aluetta.

Ekstroissa on tuttuun tapaan peruskatsaus elokuvan tuotantoon. Mielenkiintoisin klippi kertoo ikonisen aluksen tuhoutumisprosessista.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Star Trek Beyond
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Dishonored 2
Seuraava artikkeliNämä pelit näkevät päivänvalonsa tällä viikolla – katso viikon 48 uudet pelit
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
4k-uhd-arvostelu-star-trek-beyond4K UHD:nä Star Trek: Beyond on huimaa katseltavaa, mutta elokuvallisesti se on loistavaa Into Darkness -leffaa huonompi ja tylsempi. Leffaa voi silti suositella lämpimästi seikkailunnälkään.