Mainos

50-vuotta täyttäneen avaruushitin kaksi uudellenkäynnistystä kääntyi 4K-formaattiin loistamaan yksityiskohdillaan ja loputtomilla linssinhäikäisytehosteillaan.

J.J. Abramsin läpimurtoleffa Star Trek kertoo tietysti Enterprise-tähtilaivan kapteeniksi kärkkyvästä Kirkistä (Chris Pine) ja tämän suippokorvaisesta, neuvostoliittolaisella otsatukalla varustetusta, täysin tunteettomasta kollegasta, Spockista (Zachary Quinto). Ensimmäisessä elokuvassa panostetaan koko Star Trek -palapelin kasaamiseen ja hahmojen esittelyyn. Itse juoni käynnistyy vasta loppumetreillä ja jättää katsojalle hieman ilmakuivatun olotilan.

Kaikeksi ihmetykseksi Star Trek -sarjan jatko-osa on kaikilla osa-alueilla edeltäjään parempi. Tarinassa on monta kerrosta ja se pitää mahtavasti otteessaan. Into Darknessin pahis, Benedict Cumberbatch ylinäyttelee välillä vaivaannuttavan paljon, mutta onnistuu olemaan uskottava kuspää ja samalla vastenmielisen kiehtova.

Mainos


4K-versio tuo luonnollisesti mukanaan kohtuuttomat määrät uusia pikseleitä ja mahtavan UHD-väripaletin. Visuaalisesti muutenkin näyttävä leffakaksikko on todella vaikuttavaa katseltavaa 4K-resoluutiolla. Yksityiskohtia jää tuojottelemaan ja välillä tekisi mieli jopa väistellä liian lähellä olevia humanoideja.

4K vaatii luonnollisesti sopivan välimatkan. Tv-tuoli pitää raahata metrin päähän ruudusta, jotta 4K:sta saa kaiken irti. Se on kuitenkin kannattavaa, sillä kuvatarkkuus on omaa luokkaansa.


Kehut on annettava myös äänimaailmalle. Täydellisesti miksattu 5.1-ääni on elementti, jota ilman leffat olisivat linssinhäikäisyntäyteistä scifiteatteria.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Star Trek
Star Trek: Into Darkness
Edellinen artikkeliElokuva-arvostelu: Snowden
Seuraava artikkeliElokuva-arvostelu: The Magnificent Seven
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
4k-uhd-arvostelu-star-trek-ja-star-trek-into-darknessStar Trekit 4K:na ovat kaunista katsottavaa ja loistavaa alkuruokaa elokuvatrilogian kolmatta odotellessa.