Mainos

Teinininjakilpparit nousevat varjoistaan ja totuttavat kaikki Turtles-fanien pyynnöt. Keskinkertainen käsikirjoitus pilaa kuitenkin jälleen koko piimän.

Kammotusta New Yorkissa herättänyt ninja, Silppuri joutuu toiminnan tiimellyksessä vahingossa toiseen ulottuvuuteen, jossa törmää maailmanvalloitussuunnitelmia punovaan jauhelihaan – siis aivoon, Krangiin, jonka päättömät sepustukset ovat Silppurille ihan Ok-dialogia. Tämän jälkeen toistensa arvomaailmaan samaistunut kaksikko palaa Maapallolle valloittamaan sitä. Teini-ikäisillä mutanttininjakilpikonnilla riittää siis jälleen työsarkaa, sillä maailma on pulassa ja vain New Yorkissa ymmärretään sen pelastamisen päälle.

Nämä kaverukset uupuivat ykkösestä. Nyt he ovat täällä, mutta se ei riitä pelastamaan leffaa.
Nämä kaverukset uupuivat ykkösestä. Nyt he ovat täällä, mutta se ei riitä pelastamaan leffaa.

Ensimmäinen TMNT-leffa järkytti vanhoja Turtles-faneja sieraimellisilla hirviökilppareilla ja ennen kaikkea sysipaskalla juonellaan. No, samat laiskat käsikirjoittajat jatkavat pestissään, joten lopputuloksen arvaa – se on tyhmä ja vaikeasti seurattava.

Mainos

turtles-2-kilpparit

Tällä kertaa kuitenkin myös hemmotellaan vanhoja faneja. K-12-pornotähti Megan Fox keikistelee ruudulla jälleen, Krang on vedetty mukaan kuvioihin, kuten myös Rocksteady ja Bepob. Siihen hemmottelu sitten jääkin. Lapsellinen urpoilu ja sekava toiminta sekä lukuisat epäselvät toimintakohtaukset ja päättömät Donatellon selvitykset sekoittavat katsojaa ja vievät kaiken huomion pois onnettomasta juonesta. Elokuva ei elokuvana anna katsojalle yhtään mitään. Jopa suosikki-action-figuurini Casey Jones on kirjoitettu niin luokattomaksi, että unohdin koko hahmon olemassaolon alkutiimellysten jälkeen ja muistin sen vasta lopputekstien kynnyksellä uudelleen.

turtles-2-fox

Vaikka Michaelangelon mielestä kaikkien kaikki onkin taas coolia ja awesomea, ei elokuvassa ole Michael Bay -mylvinnän lisäksi mitään muuta awesomea kuin lopputekstit ja niiden taustalla soiva alkuperäinen tunnari.

4K – mikropikseleitä ja elämänvärejä

Mutta jos siirretään leffasta itkeminen sivuun ja kerrotaan 4K:n ja UHD:n hienouksista. Siinä nimittäin leffa edustaa parhautta. 4K-resoluutio ja UHD-värit tekevät tästäkin mämmistä katsomisen arvoista. Väriloisto ja tarkkuus on jälleen hämmentävää tujoteltavaa. 4K-leffoja katseltaessa on kuitenkin syytä muistaa jälleen katseluetäisyys, joka pitää olla mahdollisimman pieni (max n. metri) – tai sitten ruudun valtava.

4K-versio toimitetaan kahden levyn paketissa, joista kakkoskiekolta löytyy tavallinen BD lisukkeineen. Extrat ovat tietokoneanimaatioista ja elokuvatekemisestä kiinnostuneille viihdyttävää ja sivistävää katsottavaa kaikkine hassutteluineen, mutta extroja DVD-levyjen alkuajoista asti yytsineet eivät saa niistä orgasmia.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Teenage Mutant Ninja Turtles – Out of the Shadows
Edellinen artikkeliVOD-arvostelu: Bloodline – 2. tuotantokausi
Seuraava artikkeliMafia III päivittyi – päähenkilö sai uusia asusteita
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
4k-uhd-arvostelu-teenage-mutant-ninja-turtles-out-of-the-shadowsVaikka Michaelangelon mielestä kaikkien kaikki onkin taas coolia ja awesomea, ei elokuvassa ole Michael Bay -mylvinnän lisäksi mitään muuta mahtavaa kuin lopputekstit ja niiden taustalla soiva alkuperäinen tunnari.