Mainos

The Revenant on yhden miehen selviytymistarina julman luonnon armoilla Amerikan erämailla, jossa villieläimet ja murhanhimoiset intiaanit koettavat viedä miehen hengen keinolla millä hyvänsä.

Taitava metsästäjä ja jäljittäjä Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) on turkisyhtiön palkkalistoilla, jotka Wyomingin erämailla metsästävät majavannahkoja vuonna 1823. He ovat aloittamassa pitkää ja vaikeaa matkaa takaisin linnoitukseen, kun intiaanit hyökkäävät heidän leiriinsä. Kourallinen miehiä sekä Glass ja hänen poikansa puoli-Pawnee Hawk (Forrest Goodluck) pääsevät kuitenkin heitä pakoon. Pakomatkan aikana Glass joutuu karhun raatelemaksi ja loukkaantuu vakavasti. Hän taistelee hengestään, ja joutuu jäämään jälkeen muun porukan jatkaessa matkaa. Häntä vartioimaan jäävät hänen poikansa ja nuori poika Bridger (Will Poulter) sekä vastahakoisesti omaan pussiinsa pelaava John Fitzgerald (Tom Hardy). Ei kulu aikaakaan, kun Fitzgerald saa tarpeeksensa miehen kuolonkorinasta ja yrittää ottaa Glassin hengiltä, mutta Glassin poika Hawk näkee tämän ja huutaa apua. Fitzgerald joutuu paniikkiin ja murhaa Hawkin. Fitzgerald saa huijaamalla uskollisen Bridgerin mukaansa jatkamaan matkaa ja jättää Glassin kuolemaan. Glass päättää selviytyä kostamaan poikansa kuoleman.

”kamerankäytöllä luodaan todella upeita kuvia monipuolisesti sekä kummitteleva musiikki täydentää kokemuksen”

 

Oscar-voittaja ohjaaja Alejandro Iñárritu valloittaa The Birdmanin (2014) jälkeen taas valkokankaan ja katsojien mielet tositapahtumiin perustuvalla The Revenant -elokuvalla.

Mainos

Elokuva saa hengästymään ja on mielettömän vakuuttava kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tarina kantaa loppuun asti, näyttelijäsuoritukset saavat aikaan kylmiä väreitä, kamerankäytöllä luodaan todella upeita kuvia monipuolisesti sekä kummitteleva musiikki täydentää kokemuksen. Elokuva on ehdottomasti yksi tämän vuoden unohtumattomista elokuvista, ja todellakin ansaitsee useat ehdokkuutensa Oscar-kisassa.

Leonardo DiCaprion näyttelijäntyö ottaa katsojan mukaansa elämästä ja kuolemasta taisteluun, ja sitä voi melkein tuntea jokaisen kivun ja tuskan hänen kanssaan. Karhukohtaus on yksi elokuvan ehdottomasti karmivimmista, upeimmista sekä varmasti mieleenpainuvimmista kohtauksista. Vaikka Leonardo DiCaprion ei tarvitse vakuuttaa näyttelijäntyöllään enää ketään, hän istuu täydellisesti rooliinsa ja vetää sen jokaisen sekunnin käsittämättömällä pieteetillä maaliin asti. Ei voi muuta kuin huokaista ihastuksesta.

 

4K tekee tehtävänsä villissä luonnossa

4K:na kaikki on yksityiskohtaisempaa. 4K:n hyödyt tulevat tietysti esiin vasta kun ollaan alle metrin päässä ruudusta tai kun leffaa katsotaan todella isolta valkokankaalta. Lumihiutaleet iholla, metien yksityiskohdat ja lavasteiden autenttisuus lisää immersiota. Revenant on maukas 4K:na etenkin siitä syystä, ettei se kikkaile CGI-puuron kanssa.

Bonuslaarista löytyy vain yksi dokumentaari ja kuvagalleria.

Mainos