Mainos
Entinen Blizzardin johtja Mike Ybarra on vihjaillut, että pelaajien tulisi voida antaa tippiä kehittäjille pelin läpäisyn jälkeen.

Ybarra totesi, että kun pelaaja läpäisee pelin, jotkut kokemukset jättävät hänet sanattomaksi siitä, kuinka upea pelikokemus oli. Hän on usein itse ajatellut: ”Toivoisin, että voisin antaa näille ihmisille lisää 10 tai 20 dollaria” .

Ybarra mainitsee pelejä, kuten Horizon: Zero Dawn, God of War, Red Dead Redemption 2, Baldur’s Gate 2 ja Elden Ring, jotka ovat saaneet hänet harkitsemaan tätä tippien antamisen mallia.

Mainos

Vaikka monet itsenäiset kehittäjät tarjoavat virtuaalisia tippiastioita tai mahdollisuuden lahjoittaa studiolle, suurten AAA-pelien kohdalla tämä on harvinaista.

Yksi käyttäjä vastasi X:ssä Ybarralle, että jos nauttii pelistä niin paljon, voisi lahjoittaa pelin ystävälle Steamissa ja ostaa sen siten kahdesti.

Pelaajat ovat kuitenkin toistuvasti ilmaisseet turhautumista yritysten veloittamista korkeista hinnoista ja sen päälle tulevista mikromaksuista.

Tietoisina pelaajien vastustuksesta, jotkut julkaisijat ovat lanseeranneet mikromaksukauppoja julkaisun jälkeen, ilmeisesti pyrkien välttämään niiden korostamista osana median arvosteluprosessia. Tämä ei kuitenkaan aina ole ollut menestyksekästä.

Äskettäin Tekken-pelaajat ilmaisivat suurta turhautumista Namco Bandain kehittämän Tekken Fight Passin johdosta.

Ybarran entinen työnantaja Blizzard toimii pääasiassa tilauspohjaisella mallilla suurimmassa pelissään World of Warcraft, mutta se myy myös säännöllisesti skinejä ja muita esineitä Overwatch 2:ssa sekä korttipaketteja Hearthstonessa.

Mainos