Mainos
Pike (Jessica Grabowsky) on vankilasta vapautunut yksinhuoltajaäiti, joka päättää aloittaa puhtaalta pöydältä kahdeksankuisen vauvansa kanssa. Hän saa valtion tukiasunnon ja kaikki näyttääkin aluksi olevan ihan ok. Tilanne kuitenkin muuttuu kun Piken vauvan isä (Eero Aho) saapuu ulkomaan rötöskeikoiltaan takaisin Suomeen ja kaivaa exänsä esiin. Samaan aikaan rikostutkija Elias (Pirkka-Pekka Petelius) on kiinnostunut Piken puuhista, varsinkin kun kyse on myös pienen tytön elämästä.
 
Kaupassa
 
8-pallo on Aku Louhimiehen tunkkainen draama, jonka tarina on moniulotteinen ja koskettavan ahdistava. Se kärjistää suomalaiseen elokuvatapaan taas kaikkea pahaa ja luo hauskoistakin hetkistä ankeita. Elokuvaan olisi ollut tervettä laittaa ripaus huumoriakin (muutakin kuin Mikko Kouki), sillä nyt 8-pallo ahdistaa ja kunnolla.
 
Poliisit
 
Näyttelijät suoriutuvat rooleistaan taas kunnialla. Henkilöihin on helppo samaistua, eikä Leppilampikaan ärsytä perinteiseen tapaan. Kouki on jälleen kerran jäätävä rontti, joka kokee aivan suotta karmean kohtalon. Koukin suorituksesta on pakko antaa isoa kättä, sillä miehen tähdittämä parittelukohtaus on viety niin autenttiseksi, että melkein voisi vannoa sen olevan aitoa.
 
Pahis
 
8-pallo on kova, mutta kovin ahdistava elokuva. Sen kanssa pitää varautua masentumaan, mutta Kokin sekoilut saavat vastapainoksi hymynkin huulille.
 
Mikäli mieli tekee taas vaipua kotimaisen elokuvan johdattelemana synkkyyteen tai kiinnostus viettää kohtuuttoman kovaa Koukin kiveksiin, kanntaa 8-pallo käydä hakemassa omaan BD-toistimeen viipymättä. DVD-katsojat joutuvat katsomaan 4 minuuttia BD-looppaajia lyhyemmän version.
Mainos