Mainos
Fast & Furious -elokuvasarja on yksi tämän hetken suosituimmista leffasarjoista. Vin Diesel uskoo, että sarja nojaa hänen viileyteensä, mutta suosio johtunee eksoottisista autoista, rajuista toimintakohtauksista ja puolialastomista naisista.

Fast & Furious -elokuvat aloittivat esittelemällä viileitä autoja, autostuntteja sekä räyhäkkää bensalenkkarimenoa. Nykyisin leffat nojaavat hyperautoihin ja huippunäyttelijöiden läsnäoloon, typerällä juonella, joissa myös tietokonetehosteilla on paikkansa. Seuraava osa kantaa jo järjestysnumeroa 9. ja se saa ensi-iltansa vuonna 2020.

Ohessa palataan siis yhdeksään asiaan, joita et välttämättä tiennyt elokuvista, vuosien varrelta.

Mainos

1. Hurjapäät (2001)

Paul Walkerin näyttelemän Brian O’Connerin hahmo oli ensimmäisissä The Fast and the Furious -elokuvassa blondi. Käsikirjoituksessa ei kuitenkaan paljasteta, miksi mies on myöhemmissä osissa tummatukkainen. Tämä johtui siitä, että mies päätti lopettaa tukkansa värjäämisen vaaleaksi oikeassa elämässä.

2. 2 Fast 2 Furious (2003)

Kun 2 Fast 2 Furious -elokuvaa kuvattiin Floridan Key Biscaynessa, Cape Florida State Parkissa, samaan aikaan puiston toisella puolella purkitettiin Bad Boys II -elokuvaa.

3. Hurjapäät: Tokio Drift (2006)

Elokuvassa nähtävät Mitsubishi Lancer EVO VIII ja Nissan R32s jouduttiin muuntamaan nelivetoisista takavetoisiksi elokuvan kuvauksia varten, jotta driftikohautkset saatiin kuvattua suunnitellusti. Elokuvan kaikki driftauskohtaukset ovat oikeiden driftiammattilaisten suorittamia.

4. Fast & Furious (2009)

Elokuvassa nähtävä F-BOMB Camaro on kopio oikean elämän vastineesta. Sellaisen omistaa Hot Rod Magazinen päätoimittaja, David Frieberger. Auton rakensi alunperin Tom Nelson.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla…

Mainos