Mainos
Mustan surman, eli ruton aikana nuori Amicia joutuu vastuuseen pikkuveljestään, samalla kun aikuisten maailma repeää liitoksistaan vihan ja paniikin värittämänä. A Plague Tale: Innocence on hiiviskelyä ja ongelmanratkontaa, joka pikaisesti alkaa toistamaan itseään.

Pelin tarinassa Amicia de Rune, nuori tyttö aatelisesta perheestä saa rumien tapahtumien johdosta sairaan pikkuveljensä vastuulleen. Alkaa pakomatka, jossa heiveröinen tyttö joutuu vahvojen maailmaan. Kaiken aikaa seinissä, koloissa ja maan alla kuhisee pahuus, ja veljen outo sairaus tuntuu epäluonnolliselta.

Mainos

Tuulahdus tuttua isoista AAA-peleistä?

A Plague Tale: Innocence on hiiviskelypeli, jossa suora konfrontaatio johtaa yleensä ongelmiin. Pelillisesti pikkuveljestä huolehtiminen tuo etäisesti mieleen God of Warin ja The Last of Usin. Vaikka pelillä ei olekaan AAA-luokan pelien budjettia, näyttää se silti kohtalaisen hyvältä. Tarinallisesti on panostettu isosiskon ja pikkuveljen väliseen kanssakäyntiin ja tämä onkin pelin parasta antia.

A Plague Tale: Innocence -pelin tunnelmaa.

Harmillisesti peli kompastuukin sitten liian isojen saappaiden kanssa. Hiiviskelymekaniikka ja kankea liikkuminen alkaa pian nostamaan verenpainetta. Itseään toistavat tilanteet syövät mysteerin voimaa. Lisäksi pelin Wow!-faktoriksi luodut ruttorotat aiheuttavat lähinnä hilpeyttä kököllä ulkonäöllään. Toki niitä vilisee paljon ympäriinsä ja uhka kuolemasta on koko ajan läsnä, mutta itse kuolemalla ei ole tarpeeksi tenhoa. Valitettavasti peli toimii parhaiten puzzlepelin tyylisenä ongelmanratkontana, joka vie pelaajan helposti pois synkeäksi tarkoitetusta maailmasta.

Sotilaat palavan tuulimyllyn edustalla.

Kannattaako ostaa?

A Plague Tale: Innocence on peli joka astuu isoihin saappaisiin heiveröisellä rungollaan ja kompastuu pian pitkän matkan jalkoihin. Itseään toistava rakenne ja surkuhupaisat ruttorotat vieraannuttavat pelaajan hienosti kirjoitetusta siskon ja pikkuveljen tarinasta. Peli menee välipalana, eikä tämän pariin ole ihan heti kiire uudestaan. Ostoa kannattaa harkita alennusmyynnistä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
A Plague Tale: Innocence
62 %
Edellinen artikkeliTestasimme Assassin’s Creed Odysseyn tehtäväeditoria – tuloksena härski ruokamatka julkkiskokkien parissa
Seuraava artikkeliMitä jos Avengersit olisivatkin punaniskaisia teksasilaisia?
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
a-plague-tale-innocence-arvosteluA Plague Tale: Innocence on peli joka astuu isoihin saappaisiin heiveröisellä rungollaan ja kompastuu pian pitkän matkan jalkoihin. Itseään toistava rakenne ja surkuhupaisat ruttorotat vieraannuttavat pelaajan hienosti kirjoitetusta siskon ja pikkuveljen tarinasta. Peli menee välipalana, eikä tämän pariin ole ihan heti kiire uudestaan.