Mainos
Voiko kauhu olla piinaavaa jos siinä ei ole ääniä? Kyllä voi, ja todella piinaavaa voikin olla.

Käsikirjoittajat Bryan Woods ja Scott Beck istuivat vielä koulun penkillä, kun suunnittelivat mahdollisimman äänetöntä kauhuelokuvaa. He löysivät tarinan vetovoimaksi perheen, jonka selviytyminen olisi tarttumapinnaltaan niin samaistuttava, että idean olisi pakko toimia. Woodsilla ja Beckillä ei kuitenkaan ollut haavettakaan siitä, että näyttelijä-ohjaaja John Krasinski innostuisi aiheesta niin paljon, että pian sen budjetin kustantaisi Paramount Pictures.

John Krasinski täydensi elokuvan tarinaa omakohtaisilla tuoreen isän peloilla. Hän pestasi itsensä isän rooliin ja houkutteli vaimonsa, Emily Bluntin perheen äidiksi. Lapsinäyttelijöiksi valittiin suositusten kautta, castingien ohi kuuro Millicent Simmonds ja vaikuttava Noah Jupe. Resepti äänettömälle kauhuelokuvalle oli valmis.

Mainos

Pysy hiljaa, pysyt elossa

A Quiet Place kertoo siitä, miten planeettamme on vallanut sokea, mutta erittäin tarkkaan kuuleva avaruusoliolaji. Kun alienit kuulevat pienenkin rasahduksen, kirmaavat ne paikalle ja silpovat äänen lähteen. Eloonjääneet ovat tottuneet elämään täysin äänettömästi viittoen ja hiipien. Mutta kuinka ollakaan, kolme alueella elävää oliota saapuu piinaamaan juuri seuraamamme perheen elämää, kömpelön lipsahduksen vuoksi.

A Quiet Place on etenkin perheelliselle katsojalle todella vaikuttava kokemus. Itse samaistuin isän rooliin, mutta jokainen katsoja pystyy omaksumaan omaan elämäänsä sopivan hahmon. Elokuvan tunnelma täyttää huoneen sen piinaavudella. Jokaista omaakin rasahdusta alkaa varomaan. Tarina toimii täydellisesti, ja mikä parasta, se ei kuole loppukohtaukseenkaan.

Dolby Atmosilla äärielämys

4K UHD tarjoilee tietenkin häviöttömän kuvan, mutta myös ylä- ja alapuolelta kaiuttavan Dolby Atmos -ääniraidan. Kyseessä ei ole täysin mykkä elokuva, joten tälle on todellakin käyttöä. Mukana tulevan Blu-rayn B-puolelta löytyy kolme vartin mittaista dokumentaaria elokuvan kulisseista, jotka katselee kivana jälkkärinä heti leffan jälkeen yhdeltä istumalta elokuvasta palautumiseen.

Ai niin. Tämä on saamassa myös jatkoa…

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
A Quiet Place
Edellinen artikkeliCall of Duty: Black Ops IIII -pelin avoin Battle Royale -beta avautui myös PC-pelaajille
Seuraava artikkeliForza Horizon 4 -pelin autolista julki – löytyykö listalta suosikkisi?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
a-quiet-place-arvostelu-4k-uhd-blu-ray-piinaavin-kauhu-tapahtuu-aanettaA Quiet Place on todella vaikuttava kokemus. Tarina toimii täydellisesti, ja mikä parasta, se ei kuole loppukohtaukseenkaan.