Mainos

Olipa kerran paha, paha velho, jonka kattilassa keittyi paha suunnitelmasoppa. Samaan aikaan erikoinen eläinjoukkio ajautui suureen taisteluun puolikuun ritarin kanssa. Matkan varrella jengi tapaa toinen toistaan hassun hauskempia hahmoja ja erikoisempia seikkailuja…

Kuulostaako sekavalta? Sitä se on!

Nimestä, aasin ulkonäöstä ja DVD:n layoutista huolimatta Aasi ja puolikuun ritari -elokuva EI liity millään tavalla esim. Shrek -elokuvista tuttuun saman nimiseen ja näköiseen aasihahmoon. Tämän aasin erottaa Shrekin aasista korvakorun perusteella.

Mainos

Elokuva alkaa näyttävästi, mutta jo ensiminuutin päätyttyä paljastuu hämmentävä totuus. Elokuvan juoni on niin moniulokkeinen, ettei tekijätiimi itsekään varmasti enää muista mitä tapahtui ja miksi.

Kaikki elokuvan hahmot ovat ulkomuodollisesti hauskoja, koska ne on kopioitu jo valmiiksi hienoista malleista. Esimerkiksi elokuvan kanat ovat suoraan Pixarin orrelta. Hahmoille ei kuitenkaan ole osattu luoda ollenkaan persoonaa, jolloin hahmoihin on vaikea päästä käsiksi.

Kopiokananen

Mutta on elokuvassa jotain hyvääkin. Animaatio- ja 3D-taide on vastustamattoman hyvää ja tehokasta. Ilmeisesti elokuvan enin budjetti onkin käytetty siihen, että kaikki Ranskan PC:t on saatu jauhamaan renderöintifarmissa. Mutta vaikka kuori on kunnossa, niin se ei pelasta sisäistä sahajauhoa.

Farmari ja Aasi

Erikoismaininnan saa elokuvan kohtauskerronta. Jokaisen kohtauksen loppuun jää reilusti tilaa tulkinnalle ja mielikuvitukselle. Kaikki kohtaukset loppuvat nimittäin kesken, ja jatkuvat suoraan täysin uudesta ja erilaisesta tilanteesta, joka ei liity millään lailla edelliseen.

DVD toimii teknisesti niin hyvin kuin se on mahdollista, ja 5.1 -ääniä on ymmärretty hyödyntää juuri oikealla tavalla.

Tissivakohoratsut

Elokuva sopii alle 2-vuotiaille lapsille, jotka innostuvat väreistä ja eläihahmoista, mutta joille elokuvan mahdollisesti sisältävä juoni on yhdentekevä. Toimii myös teknisiltä ominaisuuksiltaan mm. Taideakatemian animointikurssien opetusmateriaalina, sekä käsikirjoituspuolella varoittavana esimerkkinä.

HL

Mainos