Mainos

Rahtilentäjä löytää Atlanttilta yksinään ajelehtivan risteilijän. Hän rekryää pienen laivahinaajan henkilökunnan avukseen etsimään, ja hinaamaan se Amerikkaan orpolaivalla olevien miljoonien toivossa. Menee kolme päivää ja 40-vuotta kateissa ollut luksusjahti löydetään. Laivalta todellakin löytyy kultaa n. 300 miljardin dollarin edestä, mutta sieltä löytyy myös jotain muuta, huomattavasti pelottavampaa.

 

Vuonna 2002 valmistunut Steve Beckin ohjaama Ghost Ship – Aavelaiva on melko perinteinen kauhutarina, vaikka Blu-rayn takakansihehkutukset muuta lupaavatkin. Alku on todella mukaansatempaava, mutta loppua kohden kliseistä kasattu tarina on jopa tylsää katsottavaa. Ennalta arvattavat ja jopa överisti överit ratkaisut jättävät laimean maun elokuvasta, joka olisi erilaisen käsikirjoituksen myötä voinut olla mahtava.

Mainos

 

Teknisesti liikutaan myös keskitasolla. Kuva on hyvää, mutta äänenä saadaan kuunnella vain DD TureHD:ta, kun levylle varmasti olisi mahtunut myös parempaa formaattia. Bonuksina kiekolta löytyy mm. perinteinen tv-ohjelma jota kutsutaan Making of Ghost Ship:ksi, vaikka siinä ei leffan tekemistä näytetä minuuttiakaan. Sen sijaan siinä haastatellaan tekijöitä jotka mainostavat leffaa ja kehuvat kolleegojaan. Löytyy levyltä myös oikeaa "näin tehtiin" materiaalia mm. silpomisesta, laivan lavastamisesta ja laivan rakentamisesta. Lisäksi tarjolla on musavideo ja traileri. Valitettavasti kaikki ekstrat ovat SD-laatua, ja ennalta tuttuja jo DVD:n omistajille.

 

Kokonaisuutena Aavelaiva BD on keskinkertainen tuote. Se on vuokraamisen arvoinen, mikäli laivakauhu kiinnostaa, mutta ostamista kannattaa harkita.

 

KE

Mainos