Mainos
Cypher Raige (Will Smith) on sotilaiden sotilas ja korkein mahdollinen militanttimies 1 000 vuoden kuluttua tapahtuvassa tulevaisuudessa. Ihmiskunta on sössinyt maapallon elinolosuhteet, ja on täten joutunut etsimään itselleen uuden kodin. 
 
Jatkuvasti taistelukentällä oleva Cypher on poikansa Kitain (Jaden Smith) suurin idoli, jonka vuoksi heidän äitinsä pakottaa isänsä ottamaan teinipojan mukaan seuraavalle seikkailulle. Asteroidionnettomuuden takia retkeilijät pakkolaskeutuvat kuitenkin karanteeniluokituksen saaneelle maapallolle, jonne kaksi eloonjäänyttä – isä ja poika jumiutuvat. Lentoaluksen peräpäässä oleva hätäkutsuvemputin on 100 kilometrin päässä ja Cypherin jalka on pirstaleina. Kitai on molempien ainoa elonjäämismahdollisuus, joten poika lähtee sadan kilsan patikointiretkelle viidakoituneessa maapallossa.
 
Aluksessa
 
After Earth markkinoidaan M. Night Shyamalanin elokuvana. Miehen joka on sössinyt jokaisen ison bujetin elokuvansa viimeisen 10 vuoden aikana. Kaikissa herran leffoissa on ollut hyvät lähtökohdat, mutta loppujen lopuksi mikään ei ole toiminut. Samaa odottaa nyt After Earthilta, mutta kaikeksi yllätykseksi After Earth onkin ihan hyvä leffa!
 
Tähän löytää syynsä kun huomaa aluksi, että käsikirjoituksesta ei vastaa yksin Shyamalan, vaan Will Smith ja Gary Whitta. Samoin Blu-rayn making of -koosteet paljastavat karusti, että se on Will Smith, joka päsmäröi ohjaajan tuolilla melkein joka kuvassa. M. Night Shyamalania ei näy missään. Sen sijaan isä-Smithillä on mielipide jokaiseen kuvaan. Shyamalan on siis mukana vain puhdistaakseen nimensä?
 
Noh, ei After Earth niin hyvä leffa ole, että sen takia M. Night Shyamalanista alkaisi taas pitää. Nähtäväksi jää miten mies seuraavan leffansa sössii, mutta itse en Hollywood-tuottajana uskoisi hänelle enää ainuttakaan leffaa.
 
Poika
 
After Earth on tunnelmaltaan intensiivinen ja toteutukseltaan kelvollista viihdettä. Se ei erotu genrensä kirkkaimpana tähtenä, vaan hukkuu massaan. Will Smithin poika Jaden osoittautuu hyväksi näyttelijäksi, jolle suo mieluusti enemmänkin elokuvaesiintymistilaa.
 
Tulivuori
 
Blu-ray-versio on pullollaan 10 minuuttisia ekstroja, joita katselee ihan mielellään leffan liitteeksi. Levyn kansikortissa hehkutetaan "Mastered in 4K", joka viittaa siihen, että leffa on jälkikäsitelty 4K-elokuvakoossa, joka on yli 3x Full HD:ta isompaa kuvaa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään uusi juttu, sillä niin on kaikki muutki elokuvat käsitelty jo vuodesta 1892 asti. Samoin se ei vaikuta Blu-ray-kuvaan, sillä Blu-ray on aina alaspäinkonvertoitu versio 32 mm filmistä tai 4K-lähdemateriaalista. Mainoksen lankaan ei siis sovi mennä. After Earth -Blu-ray on kuitenkin kokonaisuudessaan kelpo viihdeboksi.
Mainos