Mainos

Aftermath – Population Zero on teoreettinen katselmus siitä mitä tapahtuisi jos ihminen katoaisi maapallolta. Jo ensimmäisten sekuntien aikana alkaisi tapahtua. Autot kolaroisivat, lentokoneet putoilisivat ja sähköt alkaisivat katkeilla. Muutaman tunnin päästä sähköä olisi enää vain ydinvoimaloiden varavirtajärjestelmissä. Isot eläimet karkaisivat zoolandioista ja lemmikeistä tulisi saalistajia. Koirat söisivät omiaan kuten sudet ja kissat naaraisivat linnut ilmasta. Viikkojen kuluessa luonto valtaa maailman ja parin sadan vuoden päästä enää suurimmat rakennukset muistuttaisivat olemassaolollaan ihmiskunnasta.

Alkuasetelma dokkarissa on todella mielenkiintoinen. Visuaalisella ilotulituksella rakennettu illuusio on todella realistinen, leikkaus on mahtavaa ja musiikki jännittävää. Dokkarin kertoja kuulostaa kuitenkin väsyneeltä päiväkodin hoitajalta, joka yrittää lukea satua saadakseen lapset päikkäreille. Puolen tunnin jälkeen dokkarin tempo alkaakin hidastua ja satusedän monotoninen tarinankerrontatapa alkaa kuluttamaan katsojan henkistä voimavarastoa. Viimeinen tunti on toki kiinnostava ja visuaalinen, mutta toteutus ontuu tärkeimmässä lenkissään pahasti.

Teknisesti DVD on kelpo kamaa hyvällä kuvalla ja stereo -ääniraidalla, mutta bonuksia ei levyltä löydy kuin kolmen trailerin verran.

Mainos

Mikäli haluat tietää kuinka paha piikki ihminen on luontoäidin lihassa, tarjoaa tämä dokkari näyttävää ja kiinnostavaa materiaalia katsottavaksi. Vähintään kolmen tauon pitäminen dokkarin aikana, ei kuitenkaan ole pahitteeksi.

KE

Mainos