Mainos

Kati on alfanaarassusi, joka on päässyt mukaan alfa-koulutukseen. Hannu puolestaan on omega-uros. He joutuvat ihmisten kaappamina luonnonpuistoon, toiselle puolelle Amerikkaa, mutta päättävät yhteistuumin paeta, ja palata kotikonnuillensa.

On olemassa tärkeä sääntö = alfa ja omega ei saa paritella, tai pariutua. Tätä sääntöä on kuitenkin vaikea totella, sillä susien kemia on vertaansa vailla, ja yhteinen seikkailu vielä siivittää tätä kiellettyä hedelmää.

Sudet kelkkamäessä

Mainos

Alfa ja Omega on halvalla tehty lastenanimaatio jossa on kliseitä pullollaan olevia yksityiskohtia ja erittäin ennalta-arvattava tarina. No mitäpä sitä hyvää kaavaa rikkomaan, mutta kyllä jotain spesiaalia olisi voinut mukaan ympätä.

Alfa-naaras Kati

Elokuvan halpa toteutus näkyy parhaiten animaatiossa ja taustoissa. Animaatio on kökköä ja taustoissa on säästelty. Tätä on kuitenkin yritetty paikata tekemällä elokuvasta 3D-elämys. No se toimii kyllä, mutta animaatioissa 3D on aina kohtalaisen turha ominaisuus. Kaikki näyttää vain muovailuvahalta.

Ulvonta

Ääninäyttely on tehty myös halvalla, niin myös dubbaus. Aikuiselle katsojalle tulee leffaa katsoessa suuri turhautuminen ja paha olo. Allekirjoittaneella oli onneksi kriitikkoapuna kohderyhmään kuuluva viisivuotias, jonka mielestä elokuva oli paras aikoihin. On siis todettava, että siihen mihin piintynyt aikuinen turhautuu, on kohderyhmäläiselle suurta herkkua.

Alfa ja Omega sopii lapsille, mutta ei aikuisille.

KE

Mainos