Mainos
Japanilaisen Yukito Kishiron sarjakuviin perustuva Alita: Battle Angel tuo James Cameronin vision Hollywoodin mittakaavaan Robert Rodriguezin ohjaamana.

Alita: Battle Angel on tarina ihmismäisestä kyborgineitokaisesta, Alitasta (Rosa Salazar), joka etsii itseään 2500-luvun dystooppisessa tulevaisuudessa. Pian käykin ilmi, että Alita ei ole pelkkä suloinen suurisilmäinen kyborgitytteli, vaan maailman tehokkain tappokone 300 vuoden takaa.

Mainos

James Cameron oli nihkeä antamaan Alitaa muiden käsiin

Jo ennen Avatar-elokuvan tekoa, ohjaaja-käsikirjoittaja James Cameron osti Alita-mangasarjakuvien oikeudet itselleen. Cameron puntaroi tuolloin, että kumpi tehdään ensin; 185-sivuinen Alita vai Avatar? Avatarissa oli kohtauksia, joissa ei nähty ainuttakaan ihmistä, vaan kohtauksia, jotka ovat kokonaan CGI-grafiikkaa. Tämä ratkaisu sai Cameronin taipumaan ensin Avatarin toteuttamiseen.

Alita jäi kuitenkin Cameronin pöytälaatikkoon muhimaan, kunnes oli kekkaloimassa ystävänsä Robert Rodriguezin kanssa. Rodriguez kyseli Cameronilta pöytälaatikkoprojekteja, jolloin Alita tuli puheeksi. Rodriguez muokkasi Cameronin käsikirjoituksen 130-sivuiseksi, parituntiseksi leffaksi, joka vakuutti Cameronin siitä, että Rodriguez olisi kyvykäs toteuttamaan hänen visionsa. Niinpä Rodriguez sai Cameronin siunauksen ja Alita voitiin toteuttaa yhdessä 20th Century Foxin kanssa.

4K-karkkia koko rahalla

Alita: Battle Angel on nimensäkin mukaan toimintaseikkailua tulevaisuudessa, suloisen tyttösen vetämänä. Seikkailu on pohjimmiltaan romassi, jossa koetaan vauhdikkaita käänteitä, hienoja tehosteita, yllättäviä pettymyksiä ja suuria tunteita. Alita: Battle Angel onkin mitä parhainta viihdettä, isolla rahalla toteutettuna.

Leffan 4K-versio on karkkia. Visuaalinen laatu on mitä maukkainta katsottavaa etenkin lähietäisyydeltä tai isolta 4K-tykiltä ahmittuna. Ääniraita on 7.1-kanavainen häviötön DTS, joten korvakarkkiakin on luvassa. Alita: Battle Angel on itse asiassa hyvinkin täyteläinen action-paketti kaikilla herkuilla. Ja mikä parasta, se toimii niin miehille kuin naisillekin.

Leffan ekstrat on ahdettu UHD-levyn mukana tulevalle BD-kiekolle, jossa päästään seuraamaan Alita-elokuvan tuotantoa ja mm. James Cameronin päsmäröintiä Rodriguezin ohjaustöiden vartijana. Esiin pääsee myös introvertti mangataiteilija, Yukito Kishiro, joka saa Rosa Salazarilta pusun poskelleen ja hajoaa täten häpeissään animetyyliin aivan palasiksi.

Alita: Battle Angel on loistavaa toiminta-romantiikkaviihdettä, joka kestää useammankin katselukerran. 4K-versio leffasta on paras valinta hifistin kirjahyllyyn.

Mainos