Mainos

Alone in the Dark valittiin aikoinaan mailman huonoimmaksi elokuvaksi ja se on nyt saanut luonnollisen jatko-osansa. AITD2:ssa joukko tyyppejä hamuaa vanhaa noidan tikaria joka on kirottu maagisella voimalla, joka tappaa tuskallisella tavalla. Noita joka tikarin on satoja vuosia sitten valmistanut on ottanut tähtäimeensä myös erään tytön joka on juuri täyttänyt 18-vuotta. Hänen isänsä ja joukko magian ammattilaisia haluavat nyt tikarin käsiinsä jotta tytär voidaan pelastaa.

PC ja konsolipeleihin perustuva Alone in the Dark on ollut kaikkien aikojen ensimmäisiä kauhupelejä ja siksi varsin suosittu saaga. Kun sitä verrataan kilpailijoihin esim Resident Evil ja Silent Hill, jää se kuitenkin kirkkaasti taka-alalle. Samoin on elokuvien laita. AITD2 on kuin huonon jenkki-tv-sarjan piloottijakso, jossa on pieni budjetti ja huono käsikirjoitus. Leffa on alun perin suunniteltu kauhuleffaksi, mutta koska se ei varsinkaan ole pelottava, on takakanteenkin laitettu genreksi ”toiminta”. Toimintaa kyllä on mutta täysin järjetöntä. Ammattilaiset ampuvat kummituksia konekiväreillä, eikä se tietenkään auta, sillä luodit kimpoilevat kummitusten läpi. Miksi siis tuhlata hirveät ammusvarastot vanhaan harsoon?

Teknisesti DVD on ihan kelpokamaa. Kuva on hyvä ja ääniraitakin on yllättävän hyvä. Bonuksina levyltä löytyy ainoastaan muutama traileri ja vartin pituinen making-of –dokkari, jossa tekijät kertovat leffan olevan huippulaadukas viihdepätkä. Kauneushan on aina katsojan silmässä ja tämäkin arvio on vain yksi mielipide.

Mainos

Alone in the Dark II –elokuva on huono, mutta kauhuleffoihin tottumattomille se on hyvä tapa päästä alkuun. Se ei pelota, mutta antaa viitteitä siitä miten kauhuleffojen kaari kulkee.

KE

Mainos