Mainos
Lontoon ja Valkoisen talon hässäköiden jälkeen presidentin suojelija, Gerard Butlerin esittämä Mike Banning joutuu vielä kerran tekemisiin terroristien kanssa. Luvassa on massiivinen määrä luoteja ja räjähdyksiä, sekä Nick Nolte!

Salaisen palvelun agentti Mike Banning (Butler) on turvaamassa Yhdysvaltain presidenttiä (Morgan Freeman) hänen kalastusreissullaan. Sitten kaikki menee pieleen. Muut salaisen palvelun agentit saavat surmansa ja ainoat iskusta selviävät, ovat koomaan vajoava presidentti sekä tajuttomaksi jäänyt Mike Banning. FBI:n ja salaisen palvelun mielestä tämä on epäilyttävää, vaikka Mike on palvellut vuosia presidentin rinnalla. Alkaa ajojahti ja selvittely siitä, kuka on syyllinen.

Mainos

Räiskintää ja ripaus sielukkuutta

Angel Has Fallen on ”… Has Fallen” sarjan uutukainen, jossa Gerard Butler tulkitsee jälleen Valkoisen talon (Olympos Has Fallen) ja Lontoon (London Has Fallen) jälkeistä reissuissa rähjääntynyttä presidentin turvamiestä, salaisen palvelun agentti Mike Banningia. Juoni on ennalta-arvattava kilometrien päähän. Mike Banningin kaveria Wade Jenningsiä näyttelee Danny Huston, joka on tuttu tietyntyyppisistä rooleistaan. Salaliittoa tässä kyhäillään, mutta kuka tahansa, joka on ollut television äärellä viimeisten vuosien aikana, tietää tarinan etukäteen.

Juonen ennalta-arvattavuudella ei ole mitään väliä tämänkaltaisen leffan kanssa, jossa juoni on lähinnä väline hurmehiselle toiminnalle. Jumaleissön, kun luotia viuhuu, autoa rytisee ja joka toinen minuutti räjähtää jossain! Tämä on puhdasta aivot narikkaan viihdettä, joka jaksaa viihdyttää hyvin koko kestonsa ajan. Angel Has Fallenissa on myös tarvittava ripaus sielua mukana, jotta elokuva ei olisi aivan päämäärätöntä ammuskelua.

Nick Nolte tulkitsee Miken isän Clay Banningin roolia osin jopa koskettavasti, mutta pääosin niin hullusti kuin mitä Noltelta voipi odottaa. Clay on entisenä sotilaana ja nykyisenä erakkona elokuvan yksi valopilkuista.

Kannattaako käydä katsomassa?

Angel Has Fallenissa ei juuri järkeä pihise, mutta nopea tempo ja ennalta-arvattava juoni vapauttavat katsojan hyppäämään kaksisataa lasissa rekka-auton kyytiin täynnä räjähteitä. Lopputuloksena on adrenaliinin jälkeinen euforia ja aivot kiittävät, kun ovat hetken saaneet levätä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Angel Has Fallen
Edellinen artikkeliMitä tapahtuu kun Spider-Man ei enää olekaan osa MCU:ta?
Seuraava artikkeliUudet väkevät Cyberpunk 2077 -kuvankaappaukset näyttävät yöllistä kaupunkia, autoja ja Akira-prätkän
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
angel-has-fallen-arvosteluAngel Has Fallenissa ei juuri järkeä pihise, mutta nopea tempo ja ennalta-arvattava juoni vapauttavat katsojan hyppäämään kaksisataa lasissa rekka-auton kyytiin täynnä räjähteitä. Lopputuloksena on adrenaliinin jälkeinen euforia ja aivot kiittävät, kun ovat hetken saaneet levätä.