Mainos

Animal Kingdom kertoo nuoresta pojasta Johshuasta (James Frecheville), jonka äiti kuolee heroiinin yliannostukseen. Joshuan eli J:n mummi hakee pojan huostaansa. Mummi ei toki asu yksin vaan J:n enojen kanssa, joilla ei todellakaan ole puhtaat jauhot pussissa tai elämä muutenkaan hallussa.

Eräänä iltana yksi J:n enoista pyytää J:tä varastamaan pienen henkilöauton "keikkaa" varten. J: tekee työtä käskettyä ja tuo enoille Commodoren. Enojen keikka ei kuitenkaan mene ihan nappiin ja tuloksena on pari tapettua poliisia. Tästäkös alkaa valehtelujen verkko ja poliisien jatkuva kiusaaminen. Varsinaista näyttöä kun ei ole, joutuu J todistamaan enojaan vastaan.

Joshua

Mainos

Animal Kingdom on australialainen draama, joka muistuttaa vahvasti kotimaisia angstielokuvia. Leffa pyörii murheellisen perheen ympärillä, jolla on todellisia ongelmia itsensä ja virkavallan kanssa. Kuvaus on realistinen ja synkkä. Se etenee rauhallisesti, pohdiskellen, kuten päähenkilön ajatusmaailmakin. Tyyli on toimiva, mutta leffan käynnistymiseen menee yli puoli elokuvaa.

Eno

Elokuvaa tähdittävä James Frecheville esiintyy uskomattoman hyvin roolissaan. Ujoon, väärinkasvatettuun poikaan on helppo samaistua, varsinkin kun koko elokuvan rytmi menee J-hahmon mukaan. Myös muu casting on valittu huolella ja varsinkin mummia esittävä Jacki Weaver  onnistuu olemaan uskottavasti todella kieron ja vittumaisen oloinen akka.

Takaa-ajo

Elokuvan kuvaus ja musiikki toimii täysillä. Bassovoittoinen mumina, satunnaisilla iskuilla toimii kuin tauti. Myös elokuvan foley-miksaus on tehty kivasti, ja tilantunne on varsin toimiva.

Animal Kingdom on rikosdraama, joka pitkän käynnistymisen jälkeen nappaa otteeseensa. Se on kiehtova ja realistinen kuvaus, mutta uudelleenkatsomisarvoa sillä ei ole.

KE

Mainos