Mainos

William Shakespeare on ehkä maailman tunnetuin runoilija. On kuitenkin kerrassaan häkellyttävää, että mies ei koskaan kirjoittanut lorujaan omalla käsialallaan, eikä jättänyt perinnöksi ainuttakaan näytelmäkäsikirjoitusta saati muutakaan raapustusta. Oliko Shakespeare hujjausta kahdella jiillä, ilman iitä? Tästä kertoo Anonymous.

Elokuva alkaa erittäin koukuttavasti nykypäivästä, jolloin teatterin lavalle kapuaa vanhempi herra kertomaan edellämainitun faktan korkeakulttyyrin mestarista. Sen jälkeen alkaa näytelmä, joka kestää toista tuntia.

Teatteri

Mainos

Varsin mahtipontiseen tapaan toteutuettu spektaakkeli kertoo Englannin kuningaskunnan kulisseissa tapahtuvista kulttureilleistä elämyksistä ja suurista petoksista. Tämä todella jämäkkä paketti on niin syväluotaavaa korkeakulttuuria, että perus viihteestä kiksinsä saava nuori aikuinen ei vain pysty katsomaan Anonymous-elokuvaa 20 minuuttia kauempaa. Setti on todella paksua.

Shakespeare

Anonymous on silti kova leffa. Se kertoo mielenkiintoisen tarinan Shakespearen synnystä ja kulta-ajasta. Elokuvan kohderyhmä on luonnollisesti oopperanrakastajissa ja muutenkin keskiaikaisesta näytelmästä innostusta saava korkeakulttüürin ystävä. Kaikkien muiden on turha edes yrittää katsoa elokuvaa nukahtamatta. Elokuvan mielenkiintoisimmat hetket koetaan ehdottomasti aivan alussa ja lopussa. Elokuvan loppu on erilainen ja niin hyvä, että se jättää myös korkeakulttuurista mitään ymmärtämättömälle hyvän kuvan leffasta.

Hepat

Bonuslaari on täynnä herkkua. Blu-ray-versiolta löytyy vieläpä yli tuplasti DVD-versiota enemmän kaikkea, joten kultturelli katsoja saa eleganttia viihdettä koko rahalla!

KE

Mainos