Mainos

Will Rodman (James Franco) suunnittelee uutta alzheimer-lääkettä rahanhimoiselle lääkefirmalle ja on lähes onnistua, kunnes jotain menee vikaan ja lääke-erä heitetään hyllylle homehtumaan. Lääketehtaan koesimpanssit lopetetaan yhtä poikasta lukuunottamatta ja Will siirretään toisiin tehtäviin. Tilanteesta suivaantunut nuorimies salakuljettaa henkiin jääneen poikasen (Andy Serkis) kotiinsa muistisairaan isänsä seuraksi ja jatkaa lääkkeen kehittämistä omin avuin.

Vuosien kuluessa apina kasvaa ja tutkimukset kehittyvät. Kun Will vihdoin saa taakseen lääkefirman tuen, on kehitystyö niin pitkällä että lääkkeen voidaan todistestettavasti sanoa olevan keksitty. Mutta kuinkas sitten käykään; äidinmaidossaan tilkkasen seerumia saanut Caesar on toista mieltä kehityksen suunnasta ja päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä.

Presentaatio

Mainos

Apinoiden planeetan synty on harvinaisen miellyttävä ja kiinnostuksella seurattava eläimiä sisältävä elokuva. Tai varsinaisestihan kyse ei ole oikeista eläimistä, vaan tietokone-sellaisista. Mutta hyvin on tehty ja hienolta näyttää! Elokuvan kantavuus ei siis perustu millään lailla lutuisiin ja puhuviin eläinvauveleihin.

Fantasiaa ja tiedettä sopivasti sotkeva tarina pitää otteessaan sarjan myöhäisempiä osia näkemättömän katsojan hienosti. Vaikka kieltämättä juoni on arvattavissa, ei sillä elokuvan viihdyttävyyden ja jännittävyyden kannalta ole merkitystä.

Apinat villiintyvät

Erinomaista katsottavaa niille, jotka kuvien perusteella eivät pidä aikajanalla myöhemmistä Apinoiden planeetoista tai jotka yleisesti ottaen karsastavat animaatiota ja oikeita ihmisiä yhdistävistä elokuvista. Tyrmää myös tieteiselokuvia karttavan katsojan, joten kaikista näistä pitäville on töydellinen valinta.

HE

Mainos