Mainos

Ben (Warren Christie), Nate (Lloyd Owen) ja John (Ryan Robbins) ovat yhdysvaltalaisia astronautteja, jotka lähetettiin vuosikymmeniä sitten NASA:n viimeiselle miehitetylle kuulennolle. Raketti oli nimeltään Apollo 18, mutta viralliset raportit kertovat viimeisen lennon olleen Apollo 17. Mitä ihmettä? Nyt totuus on palajastettu ja www.lunartruth.com on koonnut salatun lennon materiaalit yhdeksi koosteeksi. Mikä ihme onkan syy, jonka vuoksi lennot kuuhun lopetettiin?

Astronautit

Apollo 18 luottaa Paranormal Activityn viitoittamaan reittiin, joka tarkoittaa käytännössä gonzo-kameraa. Apollo 18 on tusinalla kameralla varustettu sukkula, jonka kaikilla linsseillä seurataan astronauttien puuhastelua kuun kamaralla. 1970-kaitafilmifiltteri tuo oman nostalgiansa mukaan pelii, eikä 4:3-kuva haittaa meininkiä yhtään.

Mainos

Kuumodulissa

Pelottelu elokuvassa on vallitsevaa heti ensimmäisen puolituntisen jälkeen, mutta mihinkään suuriin pelon svääreihin ei leffassa päästä. Pahaa ei näytetä liikaa, mikä on erittäin hyvä, mutta silti jotain lisää olisi vielä kaivannut.

Näyttelijät ovat tuntemattomia kesäteatteripoikia, mutta vetävät roolinsa uskomattoman hyvin. Heihin on helppo samaistiua, ja paikoitellen heitä pelkää enemmän kuin itse pahuutta.

Kuussa

Bonuksista löytyy vaihtoehtoinen loppu, poistettuja kohtauksia ja kommenttiraita. Making of -footagea olisi toki vielä kaivannut, sillä olisihan se kiva tietää miten 5 miljoonan dollarin minibudjetin leffoja väännetään.

KE

Mainos